Scorende Mazraoui grijpt naast rol als matchwinner bij Marokko

Noussair Mazraoui heeft dinsdag zijn tweede goal in dienst van het Marokkaanse elftal gemaakt. De Ajacied deed dat in de oefenwedstrijd tegen DR Congo. Genoeg voor de overwinning was het echter niet.

Marokko
Marokko
1 - 1
DR Congo
DR Congo

Hakim Ziyech verliet het trainingskamp van Marokko eerder deze week om zich voor te bereiden op zijn officiële debuut voor Chelsea en dus trad de Marokkaanse formatie zonder hem aan in de oefenwedstrijd tegen DR Congo, waar Samuel Moutoussamy een basisplaats had. Hij wordt voor de rest van het seizoen door Fortuna Sittard gehuurd van FC Nantes. Hij neemt het daardoor in oktober twee keer op tegen Mazraoui. Op 31 oktober tijdens Ajax - Fortuna Sittard en dinsdagavond al bij Marokko - DR Congo.

Mazraoui liet zich meteen gelden. De 22-jarige Marokkaan speelde zijn elfde interland voor Marokko en tekende voor zijn tweede goal van zijn interlandcarrière. De Ajacied liep de bal van dichtbij binnen, vlak voor de rust, en bepaalde de ruststand daarmee op 1-0 in Marokkaans voordeel.

Mazraoui werd uiteindelijk twaalf minuten na rust gewisseld en zag hoe zijn ploeggenoten drie minuten na die wissel de 1-1 moesten incasseren. Yoane Wissa bracht DR Congo op 1-1 en dat was uiteindelijk ook de eindstand. Ook Oussama Tannane kon daar geen verandering meer in brengen. De aanvaller van Vitesse speelde afgelopen weekend al zijn eerste interland sinds oktober 2017 en ook tegen DR Congo mocht hij een halfuur meedoen.

Tannane had nog wel de grootste kans op de 2-1. In de derde minuut van de blessuretijd schoot de aanvaller de bal voorlangs, waardoor er geen winnaar kwam in het oefenduel.