Scorende Kuijt kan thuiszege Spartak niet voorkomen

Spartak Moskou, de club van Demy de Zeeuw, heeft het Fenerbahçe van Dirk Kuijt in de play-offs om een ticket in de groepsfase van de Champions League met 2-1 verslagen. Kuijt tekende voor het cruciale Turkse uitdoelpunt, terwijl De Zeeuw als invaller zijn opwachting maakte.

De zege van Spartak was conform het wedstrijdbeeld. In de eerste helft domineerde de Russische ploeg en was het via voormalig AZ-aanvaller Ari enkele keren gevaarlijk. Een kwartier na rust viel dan eindelijk het langverwachte doelpunt. Collega-spits Emmanuel Emenike schatte een voorzet van Russisch international Dmitri Kombarov op waarde met een rake schuiver.

Fenerbahçe had echter gauw een antwoord klaar. Kuijt, tot dan toe weinig in het spel betrokken, anticipeerde goed op een voorzet van captain Selçuk Sahin, die via het hoofd van Moussa Sow voor de voeten viel van de Katwijker, die eenvoudig de gelijkmaker binnen werkte.

Het doelpunt van Kuijt bleek echter niet genoeg voor een gelijkspel. Kombarov stond opnieuw aan de basis van het doelpunt. Ditmaal haalde hij zelf de trekker over uit een corner van Aiden McGeady, afgelopen zomer nog actief voor Ierland op het EK in Oekraïne Polen. Over acht dagen moet Spartak de 2-1 zege verdedigen in Istanboel. Foto: VI Images