Scorende Huntelaar verovert met Schalke DFB-Pokal

Schalke 04 heeft zaterdagavond in het Olympia Stadion in Berlijn de DFB-Pokal veroverd. De Nederlandse spits Klaas-Jan Huntelaar droeg met twee treffers bij aan de 5-0 zege van Die Königsblauen op MSV Duisburg, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

Scorende Huntelaar verovert met Schalke DFB-Pokal

In het eerste bedrijf werd duidelijk dat Schalke een maatje te groot was voor Duisburg. Na een grote kopkans voor Kyriakos Papadopoulos was het de zeventienjarige Julian Draxler die als eerste toesloeg. De dit seizoen doorgebroken belofte nam de bal knap aan tussen twee Duisburg-verdedigers en rondde vanaf ruim twintig fraai af met een harde knal.

Lang om bij te komen van de tegenslag had Duisburg niet. Drie minuten na de openingsgoal vergrootte Huntelaar, die wekenlang keihard werkte om tijdig fit te geraken voor de eindstrijd, de marge. Een knappe steekbal van Jefferson Farfán werd door de Nederlander op waarde geschat. De Oranje-spits rondde af met een handig puntertje: 2-0.

Nog vóór de onderbreking bracht verdediger Benedikt Höwedes de vroegtijdige beslissing. Hij kopte uit een corner raak en stelde Duisburg zo voor de schier onmogelijke opgave drie keer Schalke-keeper Manuel Neuer, die hoogstwaarschijnlijk zijn laatste duel voor Schalke speelde, te passeren.

Na de onderbreking was José Manuel Jurado trefzeker. De Spaanse technicus schoot de bal beheerst binnen, waarna Hunterlaar de stand met een schuiver op 5-0 bepaalde. Ondanks verwoede pogingen de eer te redden bleef een eretreffer uit voor Duisburg.

Voor Schalke is de winst van de DFB-Pokal het sluitstuk van een opmerkelijk seizoen. In de Bundesliga eindigde de formatie van Ralf Rangnick – hij nam het dit seizoen over van de aan de kant gezette Felix Magath – teleurstellend als veertiende. In de Champions League ging het de ploeg uit Gelsenkirchen een stuk beter af en reikte Schalke tot de halve finale, waarin Manchester United te sterk bleek.

Schalke, dat voor de vijfde maal beslag legde op de DFB-Pokal, evenaarde met de overwinning een eigen record. In 1972 behaalde de ploeg een 5-0 overwinnen op 1. FC Kaiserslautern, tot dusverre de grootste overwinning sinds de invoering van de DFB-Pokal. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's