Schweinsteiger brengt Bayern op de valreep succes

Bayern München blijft in de Champions League met het nodige fortuin zonder puntverlies. Bastian Schweinsteiger was de gevierde man.

FC Basel-Bayern München 1-2In tegenstelling tot in de Bundesliga is op de resultaten van Bayern München in de Champions League weinig aan te merken. Op de 2-0 zege op AS Roma liet de ploeg van trainer Louis van Gaal een 2-1 overwinning op FC Basel volgen. Maar de tweede winst kwam moeizaam tot stand. Pas een minuut voor het einde moesten de Zwitsers het hoofd buigen.

FC Basel kwam verrassend op voorsprong via Sebastian Frei. Na de gelijkmaker van Bastian Schweinsteiger uit een strafschop leek de wedstrijd uit te lopen op een gelijkspel. Bayern pakte in de slotfase onverwacht de volle winst. Schweinsteiger profiteerde bij de tweede paal van Zwitserse onachtzaamheid met de winnende treffer als resultaat.

AS Roma-CFR Cluj 2-1In een tijdsbestek van twee minuten legde AS Roma de basis voor de overwinning op CFR Cluj. De Italianen hadden het aanvankelijk moeilijk met de stugge Roemenen, die via Lacina Traoré twee keer het aluminium raakte. In de 69ste minuut zorgde Philippe Mexès voor de bevrijdende openingstreffer. Marco Borriello volgde binnen twee minuten het voorbeeld van zijn Franse ploeggenoot en besliste daarmee de wedstrijd. CFR Cluj kwam niet verder dan de 2-1 van Ionut Rada.