Schwalbe-panel spaart Richarlison na klaagzang Wenger

Reacties

Na het uitvoerig bekijken van de beelden is besloten Richarlison niet te schorsen voor zijn vermeende schwalbe in de Premier League-wedstrijd tegen Arsenal. Watford maakte uit de door Braziliaan versierde strafschop gelijk en won uiteindelijk met 2-1.

Schwalbe-panel spaart Richarlison na klaagzang Wenger

Arsène Wenger was na afloop furieus. De Arsenal-manager sprak van een 'schandalige beslissing'. Ook Hector Bellerín, de rechtsback die volgens scheidsrechter Neil Swarbrick in de fout ging, bestempelde de valpartij van Richarlison als een schwalbe. Watford-aanvoerder Troy Deeney nam het voor zijn Braziliaanse collega op door te stellen dat de Spaanse rechtsback de situatie vast niet goed kon beoordelen omdat zijn haar in de weg zat. 'Ik ken Hector, hij is een goede vriend van me, maar dat is toch echt een strafschop', aldus Deeney.

Na de discussies zaterdagavond werd het schwalbe-panel ingeschakeld. Het was de eerste situatie uit de Premier League die aan de door de Engelse voetbalbond in het leven geroepen commissie werd voorgelegd. Pas vanaf het huidige seizoen kunnen schwalbes met terugwerkende kracht worden bestraft.

Het panel bestaat telkens uit drie personen, een selectie uit een groep van dertien oud-spelers, managers en scheidsrechters. Het trio heeft geoordeeld dat Richarlison geen blaam treft.

Met het voorbereidende werk voor de strafschop was de twintigjarige linksbuiten opnieuw belangrijk voor Watford. De man op wie Ajax zijn pijlen afgelopen zomer ook had gericht, staat na acht wedstrijden op drie treffers en twee assists in de Premier League. Watford nam de jeugdinternational voor ruim twaalf miljoen euro over van Fluminense.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.