Schutterend Atalanta heeft Europees voetbal niet meer in eigen hand

Reacties

Atalanta Bergamo is de kluts kwijt. De ploeg van Gian Piero Gasperini stelde maandag opnieuw teleur, deze keer tegen laagvlieger Salernitana, en dreigt Europees voetbal voor komend seizoen mis te lopen.

Schutterend Atalanta heeft Europees voetbal niet meer in eigen hand
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 1
Salernitana
Salernitana

Atalanta was in de afgelopen jaren een brutale subtopper die het de topteams lastig maakte, maar dit seizoen is daar geen sprake van. De Noord-Italianen hebben last van blessures binnen de selectie en de vermoeide spelers lijken nu op hun laatste benen te lopen. Voor maandag won Atalanta maar één van de laatste vijf competitiewedstrijden en ook tegen Salernitana ging het weer mis.

De bezoekers kwamen na een klein halfuur op voorsprong via Ederson. Na een lange bal van achteruit kopte Milan Djuric de bal voor het doel, waar Ederson scoorde met een volley. Atalanta (met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis en de van maagproblemen herstelde Teun Koopmeiners negentig minuten op de bank) vond vlak voor tijd nog wel de gelijkmaker, via Mario Pasalic, maar een overwinning zat er opnieuw niet in.

Atalanta blijft door de volgende misstap achtste staan in de Serie A, met evenveel punten als Fiorentina, dat dankzij een beter onderling resultaat hoger staat op de ranglijst. De nummer zeven van de Serie A plaatst zich aan het einde van de rit voor de play-offronde van de Conference League. De nummer vijf en zes gaan de Europa League in; AS Roma en Lazio staan nu op deze plekken en hebben drie punten meer dan Fiorentina en Atalanta. Er zijn nog drie speelronden te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.