Schuiver Strootman beslist Rotterdamse derby

Sparta Rotterdam heeft Feyenoord met 2-1 geklopt in een roerige Rotterdamse derby. Bij de club van Zuid zagen Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson de rode kaart, bij de ploeg uit Spangen moest Rydell Poepon voortijdig naar de kant.

Feyenoord-coach Mario Been moest flink sleutelen aan zijn formatie. Leroy Fer speelde als rechtsback en Georginio Wijnaldum verving de geblesseerde Jonathan De Guzman op het middenveld. Zijn opponent Frans Adelaar koos ervoor om Romano Denneboom op de bank te plaatsen. In een fel duel waren de ploegen in de eerste helft gelijkwaardig. Darko Bodul testte Rob van Dijk met harde pegels, waarvan er één vanuit de rebound voor de voeten van Erik Falkenburg belandde. De middenvelder trof eveneens de Feyenoord-goalie. In de 37ste minuut namen de bezoekers echter de leiding. Een hoekschop werd onbedoeld doorgekopt door Kevin Strootman en André Bahia stond op de juiste plaats om van dichtbij binnen te tikken.

Na rust verloor de ploeg van Been echter het hoofd. Zes minuten na rust ontving Cissé een rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis na een te late tackle op Poepon. Kort daarop schoot het slachtoffer de gelijkmaker op het bord. De niet te harde inzet rolde onder het lichaam van Van Dijk door. De gefrustreerde Tomasson zag in de 59ste minuut eveneens rood. De Deen zette een tackle veel te laat in op het onderbeen van Emmanuel Boakye.

Sparta slaagde er echter niet in om het overtal in overwicht uit te drukken. Vijf minuten na de tweede rode kaart voor Feyenoord benadeelde Poepon zijn ploeg door ook rood te ontvangen. De thuisploeg ging op zoek naar de winnende treffer en vond deze via een lage schuiver van Strootman van buiten het strafschopgebied. Feyenoord kwam in de laatste tien minuten manschappen te kort om de tweede nederlaag van het seizoen te voorkomen.