Schreuder over Ihattaren: 'Ik zie het niet als een persoonlijke nederlaag'

Reacties

Alfred Schreuder heeft gereageerd op het besluit van Ajax om de koopoptie op Mohamed Ihattaren niet te lichten. De trainer noemde het op de persconferentie van maandag jammer dat het huwelijk geen succes is gebleken. 

Schreuder over Ihattaren: 'Ik zie het niet als een persoonlijke nederlaag'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

'Goed, dat is besloten door Ajax', zei Schreuder toen hij naar het besluit werd gevraagd. 'Wat ik daarvan vind, houd ik voor mezelf. Ik denk uiteindelijk dat het jammer is hoe het gelopen is. Het is niet geworden wat er ervan gehoopt hadden.' Schreuder gaf aan dat hij zich niet met de kwestie heeft bemoeid.

Schreuder werd gevraagd of hij het beschouwt als een persoonlijke nederlaag dat hij Ihattaren niet aan het voetballen heeft kunnen krijgen. 'Ik zie het niet als een persoonlijke nederlaag, nee. We hebben alles gedaan binnen Ajax en ik denk dat daarmee voor ons alles gezegd is.' De persconferentie diende ter voorbereiding op het Champions League-duel met Rangers FC.

Ihattaren wordt sinds januari 2022 gehuurd van Juventus en in de overeenkomst was een optie tot koop opgenomen. Ihattaren kwam tijdens de huurperiode vijf officiële wedstrijden uit voor Jong Ajax en scoorde daarin vier keer.

Schreuder zei dat hij Ihattaren 'een week of zeven, acht geleden' voor het laatst sprak. Hij heeft hem dus niet persoonlijk verteld over het besluit. 'Ik denk niet dat we hier voor Mo Ihattaren zitten. We zitten hier voor de wedstrijd tegen Rangers. Ajax heeft een persbericht de deur uitgedaan en daarmee is voor ons de kous af.'

Ihattaren deed pas één keer mee in een officiële wedstrijd: in de verloren bekerfinale tegen uitgerekend PSV kwam hij als invaller binnen de lijnen. Dit seizoen moest het jaar van zijn Ajax-doorbraak worden voor Ihattaren, die vol goede moed begon aan de voorbereiding. Hij raakte echter geblesseerd en viel later weg door privéproblemen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.