Schreuder legt uit waarom hij met Rensch centraal speelde

Reacties

Ajax trad tegen NEC aan met Devyne Rensch en Jurriën Timber als centraal duo, terwijl Calvin Bassey als linksback stond opgesteld. Op het persmoment na de wedstrijd verklaarde trainer Alfred Schreuder zijn keuze.

Schreuder legt uit waarom hij met Rensch centraal speelde
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Ajax
Ajax

Bij het zien van de opstelling was de eerste verwachting dat Rensch aan de linkerkant zou staan, maar hij schoof dus naar het centrum. Daar had Schreuder zo zijn redenen voor. 'Devyne heeft in de jeugd ook veel in het centrum gespeeld, ook met Jurriën samen. Je ziet dat ze zijn ingespeeld op elkaar, ze maakten daarin een goede indruk op mij. Dus ik vond dat het tegen een ploeg met één spits de beste oplossing was.'

Op trainingen vond Schreuder dat deze vier verdedigers de beste indruk maakten, voor Owen Wijndal gold dat niet. 'Hij kan meer brengen', sprak Schreuder zijn mening over de linksback uit. 'Dat weet hij ook, we pushen hem ook.' Wijndal zat samen met de jonge Olivier Aertssen en Jorrel Hato op de bank tegen NEC.

Mogelijk volgt er een kans voor Wijndal in het komende duel van Ajax. In de tweede ronde van het bekertoernooi is FC Den Bosch de tegenstander. In de Eredivisie zijn FC Twente en Feyenoord de eerstvolgende tegenstanders van de Amsterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.