Schreuder: 'Álvarez heeft zich heel goed opgesteld'

Reacties

Edson Álvarez is er helemaal klaar voor om zaterdag weer in actie te komen voor Ajax in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Trainer Alfred Schreuder is ingegaan op de transferperikelen rond de 24-jarige Mexicaan en heeft hem geprezen.

Schreuder: 'Álvarez heeft zich heel goed opgesteld'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

In de absolute slotfase van de transferperiode werd duidelijk dat Chelsea zijn pijlen had gericht op Álvarez. Ajax wees een bod van vijftig miljoen euro op de controleur af en in afwachting van ontwikkelingen trainde de middenvelder donderdag niet mee. Er klonk kritiek op Álvarez vanwege het laten schieten van een training, maar volgens Schreuder was er absoluut geen sprake van werkweigering of iets dergelijks.

'Met Edson is dat in overleg gegaan', vertelt de coach op het clubkanaal. 'Er gebeuren dan dingen op zo'n laatste dag, dan is het logisch dat hij daar in zijn hoofd mee bezig is. We hebben toen afgesproken dat hij niet mee zou trainen. Edson meldde zich vrijdag weer en is klaar om te spelen. Als je kijkt naar wat er gebeurd is en hoe hij zich vrijdag dan weer manifesteerde op de training, dan heeft hij zich heel goed opgesteld. Zijn boodschap is dat hij ongelofelijk graag verder wil spelen voor Ajax.'

Kudus
Ook rond Mohammed Kudus was het eerder deze week onrust vanwege transferperikelen. De 22-jarige middenvelder wilde naar Everton en weigerde woensdag te trainen. Een dag later sloot Kudus weer aan. Ook Kudus is tegen Cambuur beschikbaar. Ajax gaat tegen de ploeg van Henk de Jong voor de vijfde zege op rij in het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.