Schreuder & Schreuder samen aan de slag bij Hoffenheim

Reacties

Dick Schreuder gaat aan de slag als assistent-trainer van 1899 Hoffenheim. De 47-jarige oefenmeester volgt daarmee zijn jongere broer Alfred, die met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Bundesliga-club is.

Schreuder & Schreuder samen aan de slag bij Hoffenheim

Als speler was Dick Schreuder actief voor PSV, Sparta Rotterdam, FC Groningen, RKC Waalwijk, Stoke City, Helmond Sport en Go Ahead Eagles. Na zijn actieve loopbaan ging hij aan de slag als trainer van de amateurs van KSV Fortissimo en SDV Barneveld, voordat Edgar Davids hem in 2013 meenam naar Barnet FC. Davids werd daar speler/manager en nam Schreuder mee als rechterhand, maar na het plotselinge vertrek van de ex-Ajacied werd hij (samen met Uli Landvreugd) doorgeschoven.

Ook was hij actief als assistent in de jeugd van PSV en verrichtte hij scoutingswerkzaamheden bij FC Twente, waar zijn broer op dat moment de hoofdtrainer was. Via VV Katwijk (hoofdtrainer) en Philadelphia Union (assistent) komt Dick Schreuder nu dus terecht in de Bundesliga. Daar gaat hij nauw samenwerken met Alfred Schreuder, die afgelopen seizoen actief was als assistent bij Ajax en komend seizoen Julian Nagelsmann opvolgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.