Ajax wijzigt samenstelling technische staf

Reacties

Behalve de nodige mutaties op spelersvlak, zal ook de technische staf van Ajax komend seizoen een ander gezicht krijgen. Alfred Schreuder en Aron Winter maken niet langer deel uit van de staf, terwijl Michael Reiziger en Christian Poulsen worden toegevoegd.

Ajax wijzigt samenstelling technische staf

Het vertrek van Schreuder, die komend seizoen als hoofdtrainer aan de slag gaat bij 1899 Hoffenheim, is al langer bekend. Ook Aron Winter zal niet langer meer dagelijks bij het eerste elftal worden betrokken. Ajax wil Winter wel voor de club behouden en voert momenteel gesprekken met de 84-voudig international over een nieuwe rol.

Erik ten Hag gaf onlangs in de Kampioensspecial van VI een inkijkje in de samenwerking binnen de technische staf. 'Mijn technische staf voelt voor mij ook als een team', aldus de hoofdtrainer. 'Ik werk op basis van gelijkheid. Als we richting een duel aan het wedstrijdplan werken, moet iedereen zijn zegje doen. Ik geef mijn stafleden vrijheden, ieder heeft zijn eigen rol en taak. Richard Witschge is bijvoorbeeld sterk in trainingsvormen, in de coaching tijdens het spel op de training, vaak ook goed op het individu gericht. Alfred kan goed trainingsvormen leiden, samen hebben we specifieke tactische vormen geïntroduceerd, maar ik geef hem ook graag de ruimte. De tactische elf tegen elf op een training pak ik altijd zelf op. Aron Winter is verantwoordelijk voor de organisatie. De bezetting op trainingen, als er extra spelers nodig zijn voor oefenvormen en die vanuit Jong Ajax moeten komen. Carlo l'Ami doet de keepers en is verantwoordelijk voor de spelhervattingen. Aan mij als hoofdtrainer om te zorgen dat iedereen in zijn kracht kan werken.'

Tegenover het vertrek van Schreuder en Winter, staat de komst bij het eerste elftal van Michael Reiziger en Christian Poulsen. Reiziger was in de voorbije twee seizoenen trainer van Jong Ajax en schuift door naar de rol van assistent-trainer. Poulsen behaalde afgelopen seizoen zijn hoogste trainersdiploma. De voormalige Deense middenvelder liep daarvoor al enige tijd stage bij Ajax.

Ajax wil het contract van Erik ten Hag graag openbreken en verlengen. De clubleiding is in gesprek met de succesvolle trainer over een nieuwe verbintenis. Onlangs liet Marc Overmars al in de Kampioensspecial van VI weten dat hij een vertrek van Ten Hag niet ziet zitten. 'We gaan niet weer van trainer wisselen', aldus Overmars. 'Erik wil zelf ook blijven, hij zit hier net anderhalf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij blijft. Met Peter Bosz was de situatie destijds compleet anders, dat had met het werkklimaat te maken. En we gaan niet weer een trainer verkopen. Dat hebben we met Bosz en Schreuder gedaan. Volgens mij zijn we de enige club die dat in twee jaar tijd voor elkaar krijgt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.