Schouten maakt kennis met de 43 formaties van Arsenal

Reacties

De grote vraag waar het op de persconferentie om ging: had PSV zich niet meer moeten aanpassen aan Arsenal? Middenvelder Jerdy Schouten stelde na de ruime nederlaag in Londen dat dit niet zoveel zin had en legde uit waarom dat zo was.

Schouten maakt kennis met de 43 formaties van Arsenal
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
4 - 0
PSV
PSV

Voor de Champions League-wedstrijd tegen PSV grepen we een uitspraak van Arsenal-manager Mikel Arteta aan om het team van The Gunners te analyseren. Arteta had namelijk geroepen dat zijn team tegen Manchester City in 43 verschillende formaties had gespeeld. Die bijzondere uitspraak bleek zowaar nog te kloppen ook.

De kracht van Arsenal ligt dan mede ook in de variatie op het veld. 'Ze hebben een heel goed elftal, als wij ons aanpassen doen zij dat ook', vertelde Schouten over de eerste tegenstander in de groepsfase van de Champions League. 'Het is niet zo dat zij één ding doen en als we dat door hebben en er iets tegenover zetten, ze dat blijven doen. Nee, ze veranderen ook gelijk weer en daar hadden we het heel lastig mee.'

Voor Schouten is het na zo'n nederlaag vooral zaak om de boel bij elkaar te houden. 'Het was best stil in de kleedkamer. Je moet ook niet te veel in je emotie gaan zitten en gaan zeuren, want iedereen is chagrijnig. Je zag dat we als collectief net te laat bij de bal kwamen. In het veld kan het aanvoelen alsof je wordt weggespeeld, terwijl dat denk ik ook niet altijd het geval was. We hebben ook goede dingen laten zien', sloot de Champions League-debutant met een positieve noot af.

Onze analyse van Arsenal - PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.