Schorsing weerhoudt Wenger niet van kritiek op videoref

Arsène Wenger is gematigd positief over de Video Assistant Referee (VAR) die deze week in Engeland tijdens het League Cup-toernooi is ingevoerd. De manager liet na het gelijkspel tegen Chelsea (0-0) weten dat de beslissingen via de videoref te lang kunnen duren.

De manager van Arsenal deed de uitspraak terwijl hij nog een schorsing uitzit vanwege kritiek op het scheidsrechterskorps in Engeland. Door die schorsing moest hij de wedstrijd tegen Chelsea toekijken vanaf de perstribune (foto).

Gedurende de wedstrijd waren er twee momenten waarin een penaltysituatie via de videobeelden werden gecontroleerd. Beide keren bevestigde de VAR dat er geen penalty gegeven diende te worden. In de eerste helft werd Victor Moses aangetikt en in de tweede helft werd Cesc Fabregas met een tackle van de bal gezet.

Met name over die tweede situatie had Wenger wat te zeggen: 'Het was spannend en interessant toen de beslissing werd genomen, maar het duurde te lang. Er zat te veel tijd tussen de penalty-situatie en de controle (het spel ging verder na de vermeende tackle, red.). Het zou raar zijn geweest om dan alsnog een penalty te geven.'

Zijn collega Antonio Conte had ook zijn kanttekeningen bij het geïntroduceerde systeem. Volgens hem kwam er geen extra tijd bij voor het inzetten van de VAR, hoewel scheidsrechter Atkinson er vijf minuten bijtrok in de tweede helft. 'In Italië worden er soms wel negen minuten bijgetrokken, maar het is goed dat het systeem er eindelijk is.'