Recidivist Wenger fors gestraft na uitlatingen tegen Dean

Reacties

Manager Arsène Wenger is fors gestraft naar aanleiding van zijn tirade op de persconferentie na afloop van West Bromwich Albion - Arsenal op Oudjaarsdag. De Engelse voetbalbond (FA) heeft de Fransman een schorsing van drie wedstrijden en een boete van veertigduizend pond opgelegd.

Recidivist Wenger fors gestraft na uitlatingen tegen Dean

De coach reageerde fel op scheidsrechter Mike Dean, die tijdens de wedstrijd West Brom - Arsenal (1-1) de thuisploeg in de slotfase een penalty gaf. Die werd benut, waardoor Arsenal punten morste. Na de wedstrijd was de kritiek van Wenger op de arbiter niet mals. De uitlatingen werden onderzocht en Wenger hing een straf boven het hoofd. Die krijgt hij nu.

Zelf gaf Wenger eerder op vrijdag aan geen spijt te hebben van zijn uitspattingen. 'Ik ben al 21 jaar in Engeland en heb geprobeerd om dit spel met integriteit en eerlijkheid te dienen. Als ik iets te zeggen heb, dan zeg ik het. Op dat gebied verander ik niet. Nooit.'

Wenger had de beschuldingen van de FA niet zien aankomen. 'Je kunt je voorstellen dat ik al 21 jaar in het voetbal werk en ik aardig wat dingen van mensen heb gehoord in de wandelgangen. Je zult begrijpen dat ik verrast en geschokt was door de beschuldigingen (van de FA, red).'

Chelsea
De oefenmeester hangt overigens nóg een schorsing boven het hoofd. De FA heeft naar aanleiding van Wengers uitlatingen na afloop van Arsenal - Chelsea (2-2) een volgend onderzoek ingesteld. De uitkomsten hiervan volgen uiterlijk dinsdag 9 januari. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.