Schorsing, boete en cursus voor Vanzeir na racistische taal

Reacties

Dante Vanzeir heeft een schorsing van zes duels gekregen. De Belgische spits van Red Bulls New York kreeg de straf voor racistisch taalgebruik.

Schorsing, boete en cursus voor Vanzeir na racistische taal
© Pro Shots

Vanzeir gaf toe in de wedstrijd tegen San José Earthquakes zich schuldig te hebben gemaakt aan ontoelaatbaar woordgebruik. 'Ik heb een fout gemaakt en zal alle noodzakelijke stappen nemen om als mens te groeien.'

De 24-jarige Belg vertelde daarbij de straf te accepteren om 'mijn leven te beteren en te reflecteren'. De MLS heeft hem voor zes duels geschorst en daarnaast een boete opgelegd. Bovendien moet Vanzeir een cursus volgen om een herhaling te voorkomen.

Jans
Het incident met Vanzeir doet denken aan een racismerel die Ron Jans eerder ontketende in de Verenigde Staten. Als trainer van FC Cincinnati zong Jans begin februari mee met een liedje waarin het n-woord voorkwam. Er ontstond veel commotie, waarna Jans uiteindelijk zelf besloot om op te stappen en terug te keren naar Nederland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Vanzeir
Meer over D. Vanzeir
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.