'Schoonmaak bij Juventus: Pirlo wil selectie Oude Dame verjongen'

Reacties

Nu Andrea Pirlo de nieuwe trainer van Juventus is, moet de selectie een kleine verjongingskuur ondergaan. Met dat nieuws opent Tuttosport deze dinsdag. Tenminste vijf spelers zouden mogen uitkijken naar een andere club.

'Schoonmaak bij Juventus: Pirlo wil selectie Oude Dame verjongen'
© Pro Shots

Daarbij gaat het volgens de in Turijn gezetelde sportkrant om de aanvallers Gonzalo Higuaín (32) en Douglas Costa (29), middenvelder Sami Khedira (33) en rechtsback Mattia De Sciglio (27). Blaise Matuidi is het viertal al voorgegaan. De 32-jarige middenvelder staat volgens eensluidende berichten op het punt te tekenen voor het Inter Miami van David Beckham. De Franse wereldkampioen zou maandag in Parijs al de medische keuring hebben ondergaan. Ook Daniele Rugani (26) mag weg.

En daar blijft het mogelijk niet bij, want volgens The Mirror komt ook Aaron Ramsey (29) niet in de plannen van Pirlo voor. De Welshe middenvelder kwam vorig jaar nog transfervrij over van Arsenal, maar mag na een jaar alweer vertrekken. Met Adrien Rabiot (25) en Rodrigo Bentancur (23) zijn er jongere en betere alternatieven voor handen. Bovendien komt Arthur (23) over van Barcelona en wil Pirlo volgens Italiaanse media ook nog Sandro Tonali (20) - De Nieuwe Pirlo - overnemen van Brescia.

Juventus wordt ook al enige tijd in verband gebracht met het aantrekken van een nieuwe spits. Arek Milik (26), die bij Napoli een contract tot medio 2021 heeft, en Atalanta-spits Duván Zapata (29) worden het vaakst genoemd in Italiaanse media als mogelijke opvolger van Higuaín. Met Dejan Kulusevski (20) kan Pirlo al een aanwinst verwelkomen voor de voorhoede. De Zweedse rechtsbuiten komt voor 35 miljoen euro over van Atalanta en speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Parma.

Pogba
Na de aanstelling van Pirlo werd ook Paul Pogba (27) weer gelinkt aan Juventus. De Franse middenvelder lijkt het inmiddels prima naar zijn zin te hebben bij Manchester United, maar oud-spits Luca Toni gooide toch een balletje op. 'Andrea kennende begint hij te bouwen vanaf het middenveld. Het ideale cadeautje zou Pogba zijn', zei Toni tegen Tuttosport. 'Ik weet niet of het mogelijk is, maar dat zou zeker de beste optie zijn.' Pogba speelde tussen 2012 en 2015 al samen met Pirlo bij De Oude Dame.

Pirlo zoekt Pirlo voor Pirlo-rol: 'Frenkie speelt bij Barcelona, dus wordt het Tonali'
De cover van Tuttosport.
De cover van Tuttosport.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.