Schöne nadert recordhouder en staat voor fraaie mijlpaal in Eredivisie

Reacties

Lasse Schöne staat op het punt om de buitenlander te worden met de meeste Eredivisie-duels achter zijn naam. Als de Deen vrijdagavond voor NEC in actie komt tegen Fortuna Sittard evenaart hij oud-doelman Hans Vonk.

Schöne nadert recordhouder en staat voor fraaie mijlpaal in Eredivisie
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
4 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Schöne is door zijn invalbeurt tegen PEC Zwolle Vonk tot op één wedstrijd genaderd: de Zuid-Afrikaanse keeper kwam tot 433 competitieduels in dienst van RKC Waalwijk, FC Den Bosch, SC Heerenveen en Ajax. De teller voor de 37-jarige Schöne staat nu op 432 wedstrijden in de Eredivisie.

De 51-voudig international van Denemarken verdeelde zijn Eredivisie-duels sinds zijn debuut in augustus 2007 over vier clubs: De Graafschap, NEC, SC Heerenveen en Ajax. In augustus 2019 vertrok Schöne na zeven jaar bij Ajax en ging een avontuur aan bij Serie A-club Genoa.

Bijzonder debuut
Na ruim anderhalf jaar in Italië ging de ervaren middenvelder weer terug naar Nederland en speelde een half seizoen voor Heerenveen, waar Schöne al eerder in de jeugdopleiding speelde. In Heerenveen bleef zijn debuut in de Eredivisie destijds uit, waarna hij transfervrij naar De Graafschap verhuisde. Na een vrij korte tweede periode bij Heerenveen keerde Schöne in de zomer van 2021 terug bij NEC.

Schöne maakte zestien jaar geleden als De Graafschap-speler zijn Eredivisie-debuut in een thuisduel met Ajax. Die wedstrijd ging met 1-8 verloren voor de Doetinchemmers. Schöne stond destijds als 21-jarige op het veld met Rogier Meijer, zijn huidige trainer bij NEC. Ook Meijer (42) maakte in die wedstrijd tegen Ajax zijn eerste minuten voor De Graafschap.

Meest ervaren buitenlanders in de Eredivisie-historie

Speler Land Eredivisie-duels
Hans Vonk Zuid-Afrika 433
Lasse Schöne Denemarken 432
Jan Heintze Denemarken 395
Gábor Babos Hongarije 377
Earnest Stewart Verenigde Staten 357
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.