Schöne 'helemaal leeg' na penalty-misser en uitschakeling

Lasse Schöne is helemaal kapot van de uitschakeling van Denemarken op het WK. Na een 1-1 gelijkspel tegen Kroatië begonnen de Denen met een mentaal voordeel aan de penaltyserie maar missers van Schöne zelf, Christian Eriksen en Nicolai Jørgensen bleken cruciaal.

'Helemaal leeg van binnen', zo omschreef de Ajax-middenvelder achteraf zijn gevoel bij de NOS. 'Dit is volgens mij de eerste in achttien, negentien wedstrijden die we verliezen… Ik denk dat wij het fantastisch gedaan hebben. Dit doet pijn, heel erg pijn. Maar gelukkig zijn we er als team en ik ben ervan overtuigd dat we hier beter uit komen.'

Schöne kwam in de rust in het veld bij de Denen. Vanaf de bank had hij gezien hoe het achtste finaleduel spectaculair geopend werd met twee goals in de eerste vier minuten. 'Het is jammer dat we twee minuten na onze 0-1 de 1-1 al om onze oren krijgen. Ik vond hen de eerste helft beter, we hadden moeite met het positiespel. Maar in de tweede helft en de verlenging deden we het beter en waren we de betere ploeg. Hele grote kansen hebben we niet gecreëerd, maar goed. Onze keeper pakt in die verlenging nog een penalty fantastisch.'

Met die laatste zin doelde Schöne op de gemiste penalty van Luka Modric in de tweede helft van de verlenging. Kasper Schmeichel pakte ook in de serie nog twee strafschoppen, maar kon een nederlaag niet verhinderen. Schöne keek realistisch terug. 'Dan missen we er drie en tsja; dat is niet goed genoeg. Penalty's moeten erin. Ik heb er aardig wat genomen bij Ajax en had ook een plan. Ik wilde de keeper de andere hoek opsturen, maar hij pakte 'm goed. Of het was slecht ingeschoten... Maar drie uit vijf is te veel in zo'n situatie. We hebben een heel goede keeper, maar we hebben hem niet geholpen met drie missers.'

'Uiteindelijk kunnen we wel trots zijn op wat we bereikt hebben, maar nu overheerst de teleurstelling. En dat duurt nog wel even', zo besloot de Ajax-middenvelder.