Pechvogel Schmeichel: 'Gigantisch teleurgesteld, maar ook trots'

Kasper Schmeichel stopte zondag drie strafschoppen, maar werd met Denemarken toch uitgeschakeld door Kroatië. De doelman was dan ook zichtbaar teleurgesteld.

Schmeichel pakte een penalty van Luka Modric in de verlenging en stopte tijdens de beslissende strafschoppenserie ook de pogingen van Milan Badelj en Josip Pivaric, maar het was niet voldoende om de wedstrijd over de streep te trekken. Zijn Kroatische collega Danijel Subasic hield drie Denen van scoren af en Kroatië won de loterij met 3-2.

Ondanks de nederlaag werd Schmeichel door de FIFA wel verkozen tot Man van de Wedstrijd. 'Dit voel ontzettend dubbel. We zijn natuurlijk gigantisch teleurgesteld, maar tegelijkertijd zijn we ook ontzettend trots op hoe we hebben gespeeld. We hadden vandaag kansen op meer, vooral in de tweede helft. Het is moeilijk om mijn gevoel om te zetten in woorden op dit moment.'

Modric
Sterspeler Modric leek de schlemiel te worden bij Kroatië toen hij in de 115de minuut faalde vanaf elf meter, maar de Real Madrid-middenvelder scoorde in de penaltyreeks wél en staat met zijn land in de kwartfinale. 'De omstandigheden waren zwaar. Het was ontzettend heet en daarom was sprinten zeer moeilijk.'

'Het kwam snoeihard aan dat ik de penalty miste, zeker omdat ik de hele ochtend beelden heb bekeken om te leren hoe ik Schmeichel kon passeren', besloot Modric.