Schöne geniet bij Genoa: 'De verschillen met Nederland zijn groot'

Reacties

Lasse Schöne heeft er nog geen spijt van dat hij Ajax deze zomer verruilde voor Genoa. De ervaren middenvelder geniet met volle teugen van zijn avontuur in de Serie A.

Schöne geniet bij Genoa: 'De verschillen met Nederland zijn groot'

De 33-jarige Schöne had het uitstekend naar zijn zin bij Ajax, maar toch begon het al snel te kriebelen toen Genoa zich voor hem meldde. 'Dit is voor mij echt een nieuw avontuur en het was voor mij een beetje de laatste kans om dat nog een keer aan te gaan, gezien mijn leeftijd', vertelde de controleur op een persconferentie.

'De eerste twee weken hier waren fantastisch, net als het 3-3 gelijkspel tegen AS Roma. Als we op deze manier doorgaan, kan het een mooi seizoen worden. De stad is prachtig en de eerste indrukken zijn geweldig. Ik ben ook heel goed opgevangen door de club. De selectie bestaat uit goede spelers en fijne mensen, er wordt veel gelachen. Ik heb veel gehoord over het spelen in ons eigen stadion en kijk daar enorm naar uit.'

Waar Schöne bij Ajax altijd om de prijzen speelde, is dat bij Genoa anders. De Deense international ervaart sowieso veel nieuwe dingen. 'Aurelio Andreazzoli is niet te vergelijken met de trainers waar ik in het verleden mee heb gewerkt. Hij is wel een trainer die uitgaat van balbezit en dat past goed bij mij, ik ben geen type dat houdt van het spelen van de lange bal.'

'Toch zijn de verschillen met Nederland wel groot. In Nederland verdedig je met het hele team en val je aan met het hele team, hier is dat anders. We spelen ook in een andere formatie dan bij Ajax. Bovendien is de Serie A een van de sterkste competities ter wereld', besluit Schöne, die direct een basisplaats heeft veroverd in Genua.

Ajax verliest ras-Ajacied: 'Je vergat dat Schöne niet Nederlands is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Schöne
Meer over L. Schöne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.