Schöne toont handelsmerk bij officieel debuut voor Genoa

Lasse Schöne heeft een prima officieel debuut voor Genoa achter de rug. De van Ajax overgekomen middenvelder scoorde vrijdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Imolese in de derde ronde van het toernooi om de Coppa Italia door een vrije trap op fraaie wijze raak te schieten.

Genoa
Genoa
4 - 1
Imolese
Imolese

Schöne deed vorige week al voor het eerst mee bij Genoa in het oefenduel met Massese (9-0). Tegen Imolese stond de Deen weer in de basis en hij zag Domenico Criscito de score al na twee minuten openen uit een strafschop. Via Riccardo Saponara en Paolo Ghiglione denderde de thuisploeg er daarna overheen met een 3-0 ruststand tot gevolg.

Imolese deed vlak na rust nog wel iets terug via Isnik Alimi. Het slotakkoord was aan Schöne, die met nog een kwartier op de klok aanlegde voor een vrije trap. Doelman Gianmaria Rossi verwachtte de bal in zijn rechterhoek en werd door het verraderlijke schot van Schöne op het verkeerde been gezet. De bal vloog de linkerhoek van de keeper. Kort daarna werd de middenvelder gewisseld voor Romelu.

Genoa neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Ascoli en Trapani. Als die horde succesvol wordt genomen, is Torino in de achtste finale de tegenstander. Genoa opent het seizoen op zondag 25 augustus met een bezoek aan AS Roma.