Scholes uit twijfels over Antony: 'Ik vraag me af of hij goed genoeg is'

Reacties

Paul Scholes twijfelt of Antony het waard is voor Manchester United om honderd miljoen euro neer te tellen. De clubicoon erkent dat het steeds gebruikelijker is om zulke hoge bedragen neer te tellen is, maar vraagt zich af of de stap van de Eredivisie naar de Premier League niet te groot is voor de Braziliaanse vleugelspits van Ajax.

Scholes uit twijfels over Antony: 'Ik vraag me af of hij goed genoeg is'
© Pro Shots

Ajax weigert tot nu toe mee te werken aan de transfer van Antony naar United, terwijl de Braziliaan zelf heeft laten weten die stap graag te willen maken. Scholes begrijpt dat wel, zei hij als analyticus bij BT Sport. 'Begrijp me niet verkeerd, Ajax is een goede club. Maar Manchester United is een van de grootste clubs ter wereld, waar hij overal ter wereld zal worden bekeken. Ik heb een beetje te doen met de speler, maar we zullen zien wat er gebeurt.'

Dat Erik ten Hag gecharmeerd is van Antony, snapt Scholes eveneens. 'Hij heeft al met hem gewerkt, maar ik vraag me af of hij goed genoeg is. Volgens mij heeft hij niet zo heel veel goals (achttien in totaal, red.) of assists gegeven in de Eredivisie (dertien in totaal, red.) en hier zal hij het een stuk lastiger hebben. De Nederlandse competitie is een veel makkelijkere competitie dan de Premier League', weet de voormalige middenvelder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lisandro Martínez bewijst in zijn eerste weken bij United de stap wel aan te kunnen. De Argentijnse verdediger maakte zaterdag opnieuw indruk op Engelse media en ook Scholes vond de ex-Ajacied net als Tyrell Malacia goed spelen. 'We maakten ons een klein beetje zorgen om Martínez en Malacia, maar ze hebben het allebei oké gedaan. Vooral Martínez speelt heel agressief, wat hij ook nodig zal hebben', zei hij na afloop van de 1-0 zege bij Southampton.

Het spel van United was nog voor verbetering vatbaar. 'Ik denk dat ze niet heel goed hebben gespeeld of zoveel kansen hebben gecreëerd, maar defensief speelden ze goed', vervolgde Scholes. En na zeven uitnederlagen op rij in de Premier League, was winnen het belangrijkste. 'Dat ze deze wedstrijd zijn doorgekomen is goed, gezien hun slechte prestaties in uitwedstrijden. Het was belangrijk om de overwinning op Liverpool een vervolg te geven, dat is gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Antony
Meer over Antony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.