Scholes twijfelt: 'Kwam die transfer uit de koker van Ten Hag?'

Reacties

Paul Scholes is niet onder de indruk van de verrichtingen van Manchester United op de transfermarkt in de voorbije jaren. Het is volgens de oud-middenvelder tijd om een duidelijke verantwoordelijke aan te wijzen voor het transferbeleid.

Scholes twijfelt: 'Kwam die transfer uit de koker van Ten Hag?'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
6 - 3
Manchester United
Manchester United

In gesprek met Gary Neville voor de podcast The Overlap blikt Scholes allereerst terug op de transferzomer van 2021, toen Jadon Sancho, Raphaë Varane en Cristiano Ronaldo werden aangekocht. Voor Sancho werd een bedrag van 85 miljoen euro neergeteld. 'Dat is veel geld, terwijl hij zich nog niet had bewezen in de Premier League. En waarom zou een club als Real Madrid afscheid nemen van Raphaël Varane? Hij oogde vorig seizoen niet echt op zijn plek. Ik vond het geen geweldige transferwindow.'

'Ik probeer me een transferwindow te herinneren waar ik wel van genoot', vervolgt Scholes. 'Die van de afgelopen zomer was een puinhoop. Het leek wel alsof er niemand verantwoordelijk voor was. Niemand bij de club neemt daar de verantwoordelijkheid voor. Wie bepaalt het nou: John Murtough (director of football, red.), de manager, iemand anders? Spelers aantrekken kan moeilijk zijn, dat weten we, maar iemand moet er verantwoordelijkheid voor nemen. Ik vind dat ze iemand moeten aanstellen voor het transferbeleid. Anders krijgt de manager er de schuld van.'

Casemiro
Scholes vraagt zich af in hoeverre Erik ten Hag daadwerkelijk het transferbeleid uitstippelde. Met spelers als Antony, Lisandro Martínez en Tyrell Malacia werden weliswaar bekenden van de trainer binnengehaald, maar was hij ook het brein achter de komst van Casemiro? 'Deze zomer werd de transfer van Casemiro in twee dagen afgerond. Ik vraag me af of die transfer uit de koker van de trainer komt. Veel geld, een langdurig contract...', aldus Scholes.

Casemiro wacht nog op zijn eerste basisplaats in de Premier League. Met Scott McTominay en Christian Eriksen als centraal blok op het middenveld won Manchester United de afgelopen vier competitieduels. Het is op dit moment moeilijk voorstelbaar dat Ten Hag een van die twee spelers op de bank zet, waardoor Casemiro moet hopen dat de trainer kiest voor een driemansmiddenveld. De uitwedstrijd tegen Manchester City van zondag zou een uitgelezen wedstrijd kunnen zijn om het middenveld te versterken en daarmee het voetbal zoveel mogelijk uit de ploeg van Pep Guardiola te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.