Schmidt wint opnieuw overtuigend met Benfica, Neres blinkt uit

David Neres heeft in zijn tweede (officieuze) wedstrijd voor Benfica zijn visitekaartje afgegeven. De aanvaller gaf vrijdag tegen OGC Nice (3-0 winst) een assist en was bij een ander doelpunt eveneens direct betrokken.

Het door Roger Schmidt getrainde Benfica won vorige week zaterdag met 0-2 van Reading en rekende nu met overtuiging af met Nice. Alle doelpunten in de Algarve vielen in de eerste helft. Nice raakte eerst nog de paal, via Amine Gouiri, maar daarna was het een en al Benfica dat de klok sloeg.

Rafa opende na zeven minuten de score. Even later kopte Nicolás Otamendi hard raak na een voorzet van Neres. De Braziliaan stond ook aan de basis van de 3-0 van Gilberto. Otamendi kopte de bal na een hoekschop van Neres door, waarna Gilberto het laatste zetje gaf. Bij rust kwam er een heel nieuw elftal binnen de lijnen.

Neres maakte op 20 juni de overstap van Shakhtar Donetsk naar Benfica. Op 7 augustus kan de voormalig Ajacied zijn officiële debuut maken, want dan staat de competitiewedstrijd tegen Arouca op het programma.