Schmidt wil versterkingen op twee of drie posities bij PSV

Reacties

De scouting heeft zijn werk gedaan en de nieuwe trainer Roger Schmidt draagt vanuit zijn eigen netwerk kandidaat-versterkingen aan, maar als gevolg van de financiële schade en onzekerheid door corona is het realiseren van inkomende transfers nu geen prioriteit bij PSV.

Schmidt wil versterkingen op twee of drie posities bij PSV
© Pro Shots

Waar het potje met Steven Bergwijn-miljoenen in eerste instantie voor een deel was gereserveerd voor het vroegtijdig aantrekken van één of twee directe versterkingen, zijn die gelden nu hard nodig om de eerste tekorten als gevolg van de seizoenstop te dichten.

Schmidt heeft begrip voor die situatie. Hij heeft de selectie van PSV grondig geanalyseerd en is inmiddels wekelijks in Eindhoven te vinden. De Duitser is in grote lijnen te spreken over de groep waarmee hij in juli aan de slag gaat, maar heeft bij de directie aangegeven dat op twee à drie posities versterking uiteindelijk wenselijk is. Ten eerste ziet hij graag een verdediger komen. Die linie is dunbezet na het afscheid van Daniel Schwaab, daar komt de van AC Milan gehuurde Ricardo Rodríguez nog bij. De Zwitserse back heeft laten weten dat hij best in Eindhoven wil blijven, maar dat is alleen mogelijk als hij een reusachtig salarisoffer wil brengen. PSV rekent daar niet op.

De tweede wens van Schmidt betreft het middenveld. De trainer is tot de conclusie gekomen dat de PSV-selectie daar kwaliteit en ervaring tekortkomt. Over de bezetting in het doel, waar PSV bij een vertrek van Zoet nog over Lars Unnerstall en Robbin Ruiter beschikt, is Schmidt nog niet uit. In een ideale wereld zou Schmidt enkele spelers uit zijn eigen netwerk halen. Want die kennen zijn manier van voetballen en dat vergemakkelijkt de transitie naar een nieuwe speelstijl, zoals hij eerder spelers meenam van Red Bull Salzburg naar Bayer Leverkusen. Hij beseft echter ook dat de wereld op dit moment verre van ideaal is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.