Benfica is na de uitglijder tegen Braga van vorige week weer aan de winnende hand. Vrijdagavond werd in eigen huis afgerekend met Portimonense.

Benfica
Benfica
1 - 0
Portimonense

Een rake strafschop van João Mário bleek voldoende voor de magere zege op de middenmoter, de 55-voudig international van Portugal schoot al in de negende minuut vanuit een strafschop de bal achter keeper Kosuke Nakamura.

De Japanse goalie kwam tien minuten later wél als winnaar uit de penaltystrijd. Ditmaal mocht ex-Feyenoorder Fredrik Aursnes achter de bal staan, maar de Noorse middenvelder zag zijn inzet door Nakamura uit de linkerhoek getikt worden.

Gevolgen had dit dus niet voor Benfica, dat de 1-0 over de streep trok. Dat lukte zelfs zonder Enzo Fernández, die buiten de wedstrijdselectie werd gelaten. Na een ijzersterk WK is de Argentijn een transfertarget. 'Wat Enzo deed, was niet juist', doelde Schmidt na de wedstrijd op de afwezigheid van Fernández, die een training miste.