Schmidt tevreden over PSV: 'We waren de betere partij'

Roger Schmidt is tevreden met het optreden van PSV tegen Benfica, ondanks de zege voor de Portugezen. De trainer van de Eindhovenaren vond zijn ploeg de betere partij. 'We speelden geen slechte eerste helft.'

Benfica
Benfica
2 - 1
PSV
PSV

'Ik ben blij met de prestatie van vanavond', reageerde Schmidt tegenover RTL 7. 'We speelden een goede wedstrijd en waren de betere ploeg. We verdienden meer dan 2-1. Maar het is een knock-outsysteem, dus we krijgen nog een wedstrijd. De uitgangspositie is niet ideaal, maar we hebben er vertrouwen in.'

PSV liet zich in de eerste helft aftroeven tegen Benfica, dat de score na tien minuten opende en voor rust nog eens toesloeg. 'Maar ook in de eerste helft speelden we goed', vond Schmidt. 'Er waren twee momenten waar zij scoorden, dat ging te makkelijk. Maar wij hadden ook onze momenten, betere dan Benfica. Ik had geen zorgen in de rust. Alles was nog mogelijk.'

In de laatste weken van de transferperiode hoopt PSV zich nog te versterken, bijvoorbeeld met een aanvaller. 'We hebben goede aanvallers, ook op de bank, maar we willen ons nog meer versterken. Het wordt een lang seizoen met veel wedstrijden. Er is nog genoeg ruimte om de selectie te verbeteren.'