Schmidt richt pijlen na nederlaag bij Inter op Makkelie: 'Ik begrijp het niet'

Reacties

Benfica-trainer Roger Schmidt heeft zich dinsdag tijdens het verloren Champions League-duel met Internazionale gestoord aan scheidsrechter Danny Makkelie. De Duitser vindt dat de Nederlandse arbitrage een strafschop had moeten toekennen aan Benfica.

Schmidt richt pijlen na nederlaag bij Inter op Makkelie: 'Ik begrijp het niet'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Benfica
Benfica

Benfica ging in de tweede groepswedstrijd onderuit door een doelpunt van Marcus Thuram in de tweede helft. Nog voor de openingsgoal hadden de bezoekers volgens Schmidt recht op een penalty nadat David Neres onderuit ging in het strafschopgebied. 'Het was een 100 procent penalty, niet eens een twijfelgeval. En toch gaat de scheidsrechter niet naar de kant om de situatie terug te kijken', zei Schmidt tegen DAZN.

De voormalig trainer van PSV deed tegen Inter vanaf de aftrap een beroep op ex-Feyenoorders Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes en voormalig Ajacied Neres. 'Uiteindelijk vond ik de overwinning voor Inter wel verdiend omdat ze gewoonweg meer kansen creëerden dan wij. We hebben er alles aan gedaan om hier een positief resultaat te boeken', aldus Schmidt, die Ángel Di María met een spierblessure zag uitvallen. Het is nog niet bekend hoe lang de Argentijn uit de roulatie zal zijn.

Complimenten
Internazionale-trainer Simone Inzaghi, die Denzel Dumfries liet starten en Davy Klaassen als invaller in het veld bracht, was lovend over de wijze waarop zijn ploeg de zege binnen sleepte. 'We moeten niet vergeten dat wij in de nacht van zaterdag op zondag terugkeerden vanuit Salerno (van het uitduel met Salernitana, red.). Benfica speelde al eerder en had een dag extra rust voor deze wedstrijd', zei Inzaghi tegen Canale 5.

'Maar we speelden met een hoge intensiteit, ook in de tweede helft. We hadden een paar keer pech in de afronding, maar we bleven gefocust', aldus de coach, die vorig seizoen met Inter in de kwartfinales van de Champions League te sterk was voor Benfica. 'Ze hebben gewoon een heel goede ploeg. Ze zijn niet voor niets kampioen van Portugal, waren vorig seizoen kwartfinalist in de Champions League en eerder dit seizoen wonnen ze de Portugese Supercup.'

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Internazionale
6
3
3
0
8-5
+3
12
3
Benfica
6
1
1
4
7-11
-4
4
4
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
4-8
-4
4
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.