Hoofdrol voor David Neres in gewonnen Portugese Klassieker

Benfica heeft vrijdagavond de Portugese Klassieker tegen FC Porto gewonnen. De ploeg van Roger Schmidt speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd tegenover tien man en trok aan het langste eind dankzij een treffer van Ángel Di María. David Neres was de man van de assist.

Benfica
Benfica
1 - 0
FC Porto
FC Porto

Neres had sowieso een hoofdrol in de wedstrijd. In de negentiende minuut ging de voormalig Ajacied richting het vijandelijke doel, waarna hij werd neergehaald door Fábio Cardoso. De arbitrage oordeelde dat Neres een doorgebroken speler was en dus moest Cardoso inrukken.

Benfica, dat in oktober 2018 voor het laatst een Klassieker in eigen huis won, probeerde de wedstrijd hierna direct naar zich toe te trekken. De kampioen speelde echter een moeizame eerste helft. Na rust kwam Benfica beter voor de dag en dat resulteerde uiteindelijk ook in een voorsprong. De van richting veranderde voorzet van Neres belandde bij Di María, die de bal niet goed raakte, maar wel scoorde: 1-0.

Met een man minder kreeg Porto het niet voor elkaar om zich terug te knokken tegen Benfica, dat dankzij de minimale overwinning nu bovenaan staat in de Primeira Liga. Nummer twee van de ranglijst Sporting Portugal heeft echter nog wel een duel tegoed en kan later dit weekend weer passeren.

Aan de kant van Benfica deden Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes van begin tot eind mee en kreeg Neres vlak voor tijd een publiekswissel. Bij Porto kwam Francisco Conceição tien minuten voor tijd in de ploeg voor Pepé en bleef Jorge Sánchez de hele wedstrijd op de bank.