Dumfries als aangever goud waard voor Inter

Reacties

Internazionale heeft thuis tegen Benfica zijn eerste overwinning dit seizoen in de Champions League geboekt. Denzel Dumfries was opnieuw erg belangrijk voor de Nerazzurri.

Dumfries als aangever goud waard voor Inter
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Benfica
Benfica

Het was de herhaling van de Europa Cup I-finale van 1965 toen Inter in Milaan met 1-0 te sterk was voor Benfica. Ruim 58 jaar later leken de Portugezen een goede kans te maken op revanche, want de start van de ploeg van trainer Roger Schmidt was uitstekend. Zo krulde Ángel Di María een hoekschop rechtstreeks op de lat, terwijl Inter-doelman Yann Sommer uitstekend redding bracht op een inzet van Fredrik Aursnes.

De voormalige Feyenoorder had bij de bezoekers net als ex-Eredivisionisten Orkun Kökçü (Feyenoord) en David Neres (Ajax) een basisplaats, maar een andere speler met een verleden in Nederland stond na ruim een uur aan de basis van de openingstreffer. Dumfries, die voor Sparta Rotterdam, SC Heerenveen en PSV speelde, was in de 62ste minuut de aangever bij de 1-0 van Marcus Thuram. In de Serie A was Dumfries dit seizoen al goed voor twee treffers en twee assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na de 1-0 van Thuram dacht Federico Dimarco de voorsprong te verdubbelen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het bleef spannend tot de laatste seconde in Stadio Giuseppe Meazza. Het bleef uiteindelijk 1-0, waardoor Internazionale nu vier punten heeft uit twee duels. Benfica blijft zonder punten.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Internazionale
6
3
3
0
8-5
+3
12
3
Benfica
6
1
1
4
7-11
-4
4
4
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
4-8
-4
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.