Schmidt prijst 'intelligent' PSV: 'We gaven geen kansen weg'

PSV hoefde tegen FC Midtjylland voor het eerst deze Champions League-campagne geen tegentreffer te incasseren (3-0). Roger Schmidt toonde zich na afloop vol lof over de instelling van zijn ploeg.

PSV
PSV
3 - 0
FC Midtjylland

Met dank aan een stormachtige eerste helft verschafte PSV zich dinsdagavond een riante uitgangspositie voor de play-offs voor de Champions League. Na rust stokte de Eindhovense doelpuntenproductie, maar dat kon Schmidt niet deren. 'Ik ben het meest trots op dat we ons niveau vasthielden', zei de Duitse oefenmeester voor de camera van RTL7.

'We speelden een intelligente tweede helft. Natuurlijk scoorden we drie keer voor rust, maar ook in de tweede helft hadden we de controle en gaven we geen kansen weg. Ook technisch was het goed', constateerde Schmidt, die zag dat Armando Obispo zich een waardig vervanger toonde van de geschorste Olivier Boscagli. 'Ik denk dat dat een goed signaal is. We wilden meer scoren, maar het belangrijkste is dat we hard werken om met z'n allen te verdedigen.'

Voor PSV zijn het drukke weken. Zaterdag wacht alweer de clash met Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, drie dagen later volgt de return tegen FC Midtjylland. Schmidt: 'We moeten nu herstellen en gaan er alles aan doen om zaterdag onze eerste prijs van het seizoen te pakken. Daarna moeten we ons weer voorbereiden op Midtjylland.'

Lees op VI PRO meer over de opmars van doelpuntenmaker Noni Madueke.