Schmidt overleeft wereldgoal Messi, Juventus soeverein dankzij Rabiot

Benfica heeft een zwaarbevochten punt gepakt tegen Paris Saint-Germain. Op eigen veld bleef de ploeg van trainer Roger Schmidt overeind, ondanks een prachtige treffer van Lionel Messi. Juventus won op eigen veld overtuigend van het Maccabi Haifa van Tjaronn Chery.

Benfica
Benfica
1 - 1
PSG
PSG

In Estádio da Luz was het woensdagavond de ontmoeting tussen twee van de best presterende ploegen van Europa. Benfica ontving op eigen veld Paris Saint-Germain. Het leverde een intens voetbalgevecht op. Hoewel Benfica in het weekend niet verder was gekomen dan een gelijkspel tegen Vitória Sétubal was de start van het seizoen uitmuntend. Alle overige wedstrijden leverden een overwinning op. De Franse bezoeker zat in hetzelfde schuitje. Enkel een gelijkspel tegen AS Monaco in de Ligue 1 hield de club van een perfecte reeks af. Daardoor was de voorpret groot in Lissabon, waar twee teams in bloedvorm elkaar troffen.

Dat gebeurde uiteraard met Messi binnen de lijnen. De Argentijn, de laatste maanden bij vlagen weer in zijn allerbeste doen, maakte in elf wedstrijden voor PSG zes doelpunten en acht assists. Afgelopen weekend schoot La Pulga nog op elegante wijze een vrije trap de kruising in. Bij Benfica was oud-Ajacied David Neres de laatste tijd een van de mannen in vorm.

Benfica liet in de openingsfase het Vollgasfussball zien waar trainer Schmidt bij PSV enkele seizoenen geleden nog voor werd aangesteld. In hoog tempo werd PSG onder druk gezet. Een kansenregen volgde. Gonçalo Ramos, Neres, weer Ramos en opnieuw Neres troffen echter de nauwelijks te passeren doelman Gianluigi Donnarumma. Het hoge tempo liet geen ruimte voor de Franse gasten om het ritme in de ploeg te krijgen.

Tot de bal in de 22ste minuut eens wél in de ploeg gehouden werd. De drie grote namen van PSG stonden op. Neymar, Kylian Mbappé en Messi vonden elkaar in een geweldige aanval. Messi was het eindstation en draaide op fenomenale wijze de bal de winkelhaak in (0-1). Een voorsprong die mee naar de rust genomen leek te worden, tot Donnarumma ineens wel voor de overgave moest tekenen. Nota bene ploeggenoot Danilo Pereira klopte zijn eigen keeper door een voorzet met zijn neus te verlengen: 1-1.

In de tweede helft trok PSG de teugels aan. Benfica kon nauwelijks nog uit de rondo van de Parijzenaren ontsnappen. Odisseas Vlachodimos stal voor eigen fans echter de show. De doelman was een grote sta-in-de-weg voor de Fransen, die hem in een kwartier na rust al zes keer getest hadden. Messi, Neymar en Mbappé vonden de in Duitsland geboren Griek steeds op hun weg. Iets wat Rafa Silva aan de andere kant even later ondervond me Donnarumma, maar het werd de wedstrijd van de doelmannen te worden en de punten werden gedeeld.

Juventus
Juventus
3 - 1
Maccabi Haifa

Juventus heeft woensdagavond niet al te veel problemen gekend met Maccabi Haifa. De Oude Dame vergat te werken aan het doelsaldo tegen de ploeg van Tjaronn Chery, maar hield de volle buit over aan de thuiswedstrijd. Lange tijd had Juventus moeite afstand te nemen van Maccabi. Dusan Vlahovic stuitte keer op keer op doelman Joshua Cohen. Tot Adrien Rabiot het publiek kon verlossen. De Franse middenvelder werd na ruim een half uur weggestuurd door Ángel Di María en opende op fraaie wijze de score.

In de tweede helft had Vlahovic meer fortuin. Eerst kreeg Chery nog een kans op de gelijkmaker, maar de Serviër was de man die de score verdubbelde. Eenvoudig passeerde hij de uitgekomen Cohen dit keer wel. De wedstrijd leek in de tas, tot Chery met een geweldige steekpass Din David wegstuurde. De spits maakte de aansluitingstreffer en even was er hoop voor Maccabi. Aan die hoop maakte Rabiot snel weer een einde. Weer was Di María de aangever, maar dit keer deed Rabiot het met het hoofd. En zo maakte hij aan alle twijfels bij de Italianen een einde (3-1).