Schmidt over Ihattaren: 'Hopelijk geeft dit hem zelfvertrouwen'

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt is blij met de 3-0 zege van zijn ploeg op Heracles Almelo. De Duitse oefenmeester ging achteraf ook in op de fraaie goal van Mohamed Ihattaren.

Schmidt over Ihattaren: 'Hopelijk geeft dit hem zelfvertrouwen'
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

'Het was een erg lastige wedstrijd. Het is nooit makkelijk om tegen Heracles te spelen, maar we maakten twee vroege goals. We wilden daarna voor de derde en vierde goal gaan, we wilden zoveel mogelijk goals maken, want het doelsaldo kan misschien belangrijk worden dit seizoen. Dat hebben we geprobeerd, maar met 3-0 zijn we ook blij', blikte Schmidt terug bij ESPN.

De keuze van de trainer om Olivier Boscagli op het middenveld te posteren in plaats van Ibrahim Sangaré pakte goed uit: de Fransman was met twee assists van grote waarde. 'Boscagli is een heel complete speler. Hij heeft altijd goede ideeën aan de bal, hij ziet alles en heeft de technische kwaliteiten om het uit te voeren. Dat hij twee assists geeft, is geen toeval, want hij is een heel goede speler. Hij heeft laten zien wat ik van hem verwacht', zei Schmidt.

Ihattaren
Daarna ging het over Ihattaren. De negentienjarige middenvelder kwam een kwartier voor tijd in de ploeg en zorgde met een schitterend doelpunt voor het slotakkoord. Dat vierde Ihattaren door eerst zijn vinger voor zijn mond te doen en vervolgens in de camera te schreeuwen: 'Niemand die mij kapot krijgt. Níémand!'

'Ik heb dat niet meegekregen vanaf de bank', reageerde Schmidt kort na de wedstrijd. 'Maar ik ben blij dat hij een heel mooie goal gemaakt heeft. Hopelijk geeft het hem zelfvertrouwen en kan hij zo doorgaan', aldus de keuzeheer van de Eindhovenaren. Schmidt werd gevraagd of hij Ihattaren de afgelopen week wat extra aandacht had gegeven.

'Ik geef ál mijn spelers aandacht', antwoordde hij. 'Alle spelers die hier gebleven zijn tijdens de interlandperiode, hebben goed getraind. Dat is voor Mo en de andere spelers heel belangrijk. Ze hebben het goed gedaan. Ik spreek met al mijn spelers, ik geef ze allemaal aandacht en ik steun ze allemaal op dezelfde manier', benadrukte Schmidt.

'Hoe Mo zich ontwikkelt? Hij doet het goed, oké. Maar we hebben een goede selectie, dus hij moet beter zijn dan Mario Götze, Cody Gakpo, Donyell Malen, Eran Zahavi... Dat zijn de spelers die nu op zijn positie spelen. Voor mij maakt het niets uit, alle spelers zijn voor mij gelijk. Ik kijk alleen naar de kwaliteiten, naar de prestaties en naar wat het beste bij elkaar past. Daar baseer ik mijn beslissingen op.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.