Schmidt-keuze voor Boscagli pakt perfect uit, slotakkoord voor Ihattaren

Reacties

PSV heeft zondag met groot gemak gewonnen van Heracles Almelo. Oliver Boscagli vertolkte, als middenvelder, een hoofdrol in het thuisduel. Het slotakkoord was voor Mo Ihattaren.

Schmidt-keuze voor Boscagli pakt perfect uit, slotakkoord voor Ihattaren
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Vooraf was de opgave voor PSV kraakhelder. Omdat concurrenten AZ en Vitesse wonnen, was een overwinning broodnodig in de strijd om de tweede plek en het felbegeerde Champions League-ticket.

PSV-coach Roger Schmidt posteerde tegen de Heraclieden Boscagli als middenvelder naast Pablo Rosario, waardoor Nick Viergever een basisplek als centrale verdediger had en Ibrahim Sangaré moest toekijken. De Ivoriaanse middenvelder kende vanwege zijn interlandverplichtingen met Ivoorkust immers niet de ideale voorbereiding.

Met de kwaliteiten van Boscagli, hij blonk dit seizoen met zijn voetballende kwaliteiten al eerder uit op het middenveld, is een dergelijke keuze snel gemaakt. Al na negen minuten betaalde het vertrouwen van zijn Duitse coach zich voor het eerst uit. Boscagli bediende Donyell Malen, die vervolgens wel heel gemakkelijk langs Marco Rente snelde en in de korte hoek raak schoot: 1-0.

Ook bij de 2-0 in de 22ste minuut was Boscagli de aangever. De Fransman legde de bal panklaar op het hoofd van de mee opgekomen Denzel Dumfries, die koppend de voorsprong verdubbelde. Daarmee ontdeed de PSV-aanvoerder het duel eigenlijk al van de spanning, want Heracles had maar weinig in te brengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Via Malen, Cody Gakpo en Mario Götze rook PSV vervolgens nog voor rust aan de 3-0, maar doelman Janis Blaswich voorkwam een volgende Eindhovense goal. Vlak voor de pauze schrokken de Brabanders daarom even toen Delano Burgzorg alleen op Yvon Mvogo af mocht. De Zwitser redde en deed dat een handvol seconden daarna ook bij de inzet van Noah Fadiga.

De zeldzame oprisping bleek na rust geen voorbode van een Heracles-offensief. Het duel kabbelde voort en PSV hoefde niet echt meer aan te zetten. Gakpo kreeg nog een enorme kopkans, maar Blaswich was opnieuw een sta-in-de-weg omdat de Jong Oranje-uitblinker verzuimde de bal in de hoek te koppen.

Ihattaren
Heracles kon in de slotfase geen vuist meer maken. Lang was het na rust daardoor saai, totdat Ihattaren voor een schitterend slotakkoord zorgde. De technicus mocht een kwartier meedoen en krulde in blessuretijd de bal op geweldige wijze in de bovenhoek. Hij tekende daarme direct voor de eindstand en vierde dat door in de camera te schreeuwen: 'Niemand die mij kapot krijgt.' Daarmee verloor de ploeg van Frank Wormuth voor het eerst in vijf Eredivisie-duels weer eens en kwam er ook een einde aan de competitieduels waarin voormalig PSV'er Rai Vloet op rij scoorde. In zijn vorige vier optredens had hij het net gevonden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV doet zoals gezegd goede zaken in de strijd om de tweede plek en wipt op basis van doelsaldo weer over AZ heen. Helemaal zorgeloos was de tweede helft niet, want uitblinker Boscagli moest in de slotfase hinkend van het veld en werd vervangen door Sangaré.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De rapportcijfers:

PSV Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.