Schmidt: 'Mijn gevoel is dat het niet onmogelijk is tegen deze ploeg'

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt heeft nog alle geloof in een comeback van zijn ploeg in het Europa League-tweeluik met Olympiakos. De Eindhovenaren verloren het heenduel in Griekenland donderdag met 4-2.

Schmidt: 'Mijn gevoel is dat het niet onmogelijk is tegen deze ploeg'
© Pro Shots
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
4 - 2
PSV
PSV

Tweemaal kwam PSV knap terug van een achterstand, maar uiteindelijk gingen de Grieken er toch met de winst vandoor. 'Dit was onnodig. We hebben de goals te makkelijk weggegeven. Op dit niveau moet je natuurlijk beter verdedigen', concludeert Schmidt achteraf. De Duitser is echter niet helemaal ontevreden over het optreden van zijn elftal.

'We hebben twee keer gescoord en goede fases gehad. Het was geen slechte wedstrijd van ons. Natuurlijk is een goed optreden niet zoveel waard als je zulke fouten maakt en de doelpunten zo makkelijk weggeeft, maar we hebben de wedstrijd grotendeels gecontroleerd. Door de fouten krijgen we niet wat we verdienen', zegt Schmidt.

'Op dit moment wordt elke fout bij ons afgestraft. Zij hebben helemaal niet zo vaak op doel geschoten, maar bijna elk schot ging erin. We moeten ons ontwikkelen en stoppen met zo makkelijk goals weggeven, anders wordt het natuurlijk wel lastig om verder te gaan in een Europese competitie. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar vooral omdat we ook zoveel goede dingen doen', vervolgt de oefenmeester.

'In de knock-outfase heb je gelukkig altijd twee wedstrijden. Het is niet de beste uitgangspositie, maar het is slechts rust. Het is niet zo dat we er al uit liggen. Mijn gevoel op basis van deze wedstrijd is dat het niet onmogelijk is om volgende week 2-0 of 3-1 te winnen van deze ploeg. Ik respecteer het team, het is een goed team, maar we zijn niet kansloos.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.