Schmidt leeft mee met Boscagli en bespreekt kracht van Leicester City

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt kreeg in aanloop naar de return van de kwartfinale in de Conference League tegen Leicester City slecht nieuws over Olivier Boscagli. De Fransman is minimaal zes maanden uit de roulatie met een knieblessure. Schmidt en André Ramalho reageerden teleurgesteld op het bericht over Boscagli.

Schmidt leeft mee met Boscagli en bespreekt kracht van Leicester City
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Leicester City
Leicester City

PSV hoopt donderdagavond in het Philips Stadion via Leicester City de halve finales van de Conference League te bereiken. Schmidt kan dan geen beroep doen op Boscagli, die tegen RKC Waalwijk geblesseerd uitviel en dit seizoen niet meer in actie kan komen. 'Het wegvallen van Olivier is een grote tegenvaller voor ons. Hij is een key player bij ons en hij stak in een goede vorm', vertelde Schmidt op een persconferentie.

'Als je eenmaal in de fase van het seizoen zit dat je nog op drie fronten meedoet om de prijzen, dan wil je in de perfecte omstandigheden verkeren. Maar dat is nu niet het geval. Noni (Madueke, red.) is er ook nog niet bij. Er is wel een kleine kans dat hij de bekerfinale haalt. Het is voor Olivier een persoonlijk drama dat hij juist nu moet afhaken. We hopen morgen ook voor hem te winnen', aldus Schmidt.

Ramalho, die na een maandenlange afwezigheid door een enkelblessure begin deze maand terugkeerde bij PSV, baalt ook van het nieuws over Boscagli. De Braziliaan en de Fransman vormden vorige week in Leicester het centrale duo achterin bij PSV. 'De blessure van Olivier is een grote teleurstelling en ik wens hem een voorspoedige revalidatie. Gelukkig hebben we nog andere jongens die hem op die positie goed kunnen vervangen.

Kracht Leicester
PSV bleef vorige week in het King Power Stadium op de been en volgens Schmidt was er achteraf nog iets meer te halen bij de huidige nummer negen in de Premier League. 'Op sommige momenten hadden we net een andere keuze kunnen maken aan de bal, in aanvallend opzicht. Maar dat lag niet alleen aan ons. Leicester is defensief ook gewoon heel sterk', zei Schmidt.

'Ik was erg onder de indruk van Leicester. Ik houd van hun manier van voetballen. Ze hebben meerdere wapens in hun ploeg. Het is een compleet en gebalanceerde ploeg. Leicester benut graag de ruimte achter de defensie van de tegenstander en is gevaarlijk met individuele klasse. Het is aan ons om weer georganiseerd te spelen. We moeten slim zijn, gefocust in onze pressing. Alles moet kloppen. In twee jaar tijd hebben we veel Europese wedstrijden gespeeld. De ervaring van die wedstrijden moeten we nu gaan gebruiken. Mario Götze is natuurlijk van grote waarde voor ons met zijn ervaring. Hij zal er weer staan, net als in Leicester', aldus Schmidt, die na dit seizoen bij PSV vertrekt en nadrukkelijk wordt gelinkt aan Benfica.

 Roger Schmidt rekent tijdens het thuisduel met Leicester City weer op de ervaring van Mario Götze.
© Pro Shots
Roger Schmidt rekent tijdens het thuisduel met Leicester City weer op de ervaring van Mario Götze.

De Duitser, die in de zomer van 2020 naar PSV kwam, wilde niet ingaan op vragen over een mogelijke overstap naar Benfica. 'Er is niets om te bevestigen. Ik ga daar nu ook niet over praten. Ik wil me met mijn team  focussen op de eerstvolgende wedstrijd. Dit zijn belangrijke weken. Wat de spelers tot nu toe dit seizoen hebben laten zien is fantastisch, maar we willen ook prijzen winnen. In ieder geval één. Ik ben nu niet met mijn legacy bij PSV bezig.'

Spitspositie
Schmidt liet zich nog niet in de kaarten kijken wie donderdag de spitspositie invult bij PSV. In het uitduel kreeg Eran Zahavi een basisplaats. 'Er is altijd de optie om met een andere spits te spelen. Carlos Vinícius deed het goed zondag (tegen RKC Waalwijk, red.). In Leicester speelde Cody Gakpo een half uur centraal voorin. Maar ook al kreeg Eran niet veel kansen in Leicester, hij werkte wel hard. Eran heeft ook goede passes nodig om in stelling gebracht te worden.'

Ziekenboeg PSV stroomt weer vol: 'Nog nooit zoveel blessures meegemaakt'

Beluister hieronder ook de Skiete Willy Podcast over PSV:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.