Schmeichel verwacht 'geweldige sfeer' tegen PSV en is niet bang voor penaltyserie

Reacties

Leicester City-doelman Kasper Schmeichel kijkt uit naar de ontmoeting met PSV in het Philips Stadion. De Deen hoopt dat de huidige nummer negen in de Premier League de return binnen negentig minuten kan beslissen.

Schmeichel verwacht 'geweldige sfeer' tegen PSV en is niet bang voor penaltyserie
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
0 - 0
PSV
PSV

Leicester en PSV hielden elkaar vorige week donderdag tijdens de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Conference League in evenwicht. Schmeichel verwacht ook een gelijkopgaande return in Eindhoven. 'Het wordt een zware wedstrijd. PSV heeft een sterke ploeg en staat in de Nederlandse competitie kort achter Ajax', aldus de Deense keeper op de persconferentie.

'Ik verwacht een geweldige sfeer in het stadion, maar daar weten wij mee om te gaan. We hebben eerder zware Europese uitwedstrijden gespeeld, zoals tegen Stade Rennais. Toen wisten we het hoofd boven water te houden. Of het kan eindigen in een penaltyserie? Laten we hopen dat het niet zo ver komt, maar als dat het geval is, begin ik daar met veel vertrouwen aan', zei Schmeichel, die dit seizoen drie keer een penalty stopte, twee in de Premier League en één in de Europa League.

Schmeichel hoopt dat Leicester de strijd kan vervolgen om de eerste Conference League-winnaar ooit te worden. 'We zijn als club zo hard gegroeid in de afgelopen jaren. We hebben het beste trainingscomplex van Engeland, we hebben prijzen gewonnen, Europese wedstrijden gespeeld. We strijden op meerdere fronten en blijven geschiedenis schrijven. Leicester is misschien niet de meest flitsende club, maar we zijn ambitieus en laten zien met de grote jongens mee te kunnen doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.