Schmidt lacht over titelstrijd met Ajax: 'Zullen een record moeten verbreken'

Reacties

PSV gaat vol goede moed de titelstrijd met Ajax aan. Die moet een stuk spannender worden dan vorig seizoen, toen het gat met zestien punten veel te groot was. Eén ding is in dat opzicht niet veranderd: de Amsterdammers beschikken nog altijd over een veel hoger budget dan PSV.

Schmidt lacht over titelstrijd met Ajax: 'Zullen een record moeten verbreken'
© Pro Shots

'Toch hebben we in de competitie twee keer niet verloren van hen', zegt trainer Roger Schmidt. 'Maar zij haalden 88 punten, hoe vaak heeft PSV dit aantal bereikt?' Dat was één keer, in het seizoen 2014/15, een clubrecord. 'We zullen dan een record moeten verbreken, haha', lacht Schmidt.

'Het laat zien dat Ajax een heel goed seizoen heeft gespeeld. Desondanks is het niet onmogelijk kampioen te worden. We zullen het nu beter tegen de andere teams moeten doen dan vorig seizoen. Het is logisch dat je een keer punten verspeelt, maar zeker in wedstrijden als die tegen AZ en Feyenoord, moet het beter. Ik ben ervan overtuigd dat we dit ook zullen doen.'

'Plezier terugvinden'
Met Davy Pröpper heeft PSV een speler in huis gehaald die weet wat het is om kampioen te worden. In zijn eerste seizoen in Eindhoven werd de middenvelder landskampioen, met twee punten meer dan Ajax. 'Ik heb hier succes gehad en dat wil ik weer', zegt Pröpper.

'Maar eerst wil ik het plezier terugvinden, want dat was het laatste seizoen bij Brighton wel even weg. Dat moet resulteren in goede prestaties. Ik ben 29 jaar en ik kom hier niet om af te bouwen, ik wil prijzen winnen. Dat moet ook bij PSV. Dat de selectie nu al is versterkt, is fijn als je een korte voorbereiding hebt en direct zo'n zware wedstrijd als die tegen Galatasaray moet spelen. Het wordt heftig, maar het is zeker niet onmogelijk.'

Lees op VI PRO meer over de situatie bij PSV:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.