Versterking nummer vijf voor PSV: terugkeer Pröpper afgerond

Reacties

PSV heeft de terugkeer van Davy Pröpper afgerond. Zoals al VI al meldde komt de 29-jarige middenvelder over van Brighton & Hove Albion en tekent voor twee jaar bij de club waar hij voor zijn vertrek naar Engeland ook al speelde. De Eindhovenaren betalen inclusief bonussen maximaal twee miljoen euro.

Versterking nummer vijf voor PSV: terugkeer Pröpper afgerond
© Pro Shots

De komst van Pröpper diende zich al aan. Begin deze week doorliep de ex-speler van Vitesse de medische keuring, nu is de deal afgerond. Daarmee heeft PSV de vijfde versterking voor komend seizoen binnen. Eerder kwamen Joël Drommel, André Ramalho en Philipp Mwene al naar Eindhoven, terwijl Marco van Ginkel na zijn huurperiode van vorig seizoen transfervrij overkwam van Chelsea.

Van Ginkel speelt komend seizoen dus samen met zijn oude maatje bij Vitesse, zoals van 2010 tot 2013 al het geval was in Arnhem en later ook gebeurde in de seizoenen 2015/16 en 2016/17. In die periode werden de twee middenvelders kampioen met PSV en kwamen ze uit in de Champions League. Nu moeten die successen in het tweede seizoen onder trainer Roger Schmidt weer terugkeren.

Met Pröpper haalt PSV een ervaren middenvelder binnen met voetballend vermogen. Afgelopen seizoen schortte het daar in het defensieve blok met Ibrahim Sangaré en Pablo Rosario regelmatig aan. De interesse van de Eindhovenaren in de zeventienvoudig international speelde al langer. Pröpper verloor in Brighton vorig seizoen mede door blessures zijn basisplaats en had nog een contract tot medio 2023.

Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer D. Pröpper
Meer over D. Pröpper
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.