PSV beloont ontwikkeling Mauro Júnior: 'Dit is hoe we het graag zien'

Reacties

Mauro Júnior en PSV hebben elkaar gevonden in een nieuw contract. De 22-jarige Braziliaan ligt nu tot medio 2025 vast in Eindhoven.

PSV beloont ontwikkeling Mauro Júnior: 'Dit is hoe we het graag zien'
© Pro Shots

Mauro Júnior had nog een contract tot medio 2022 bij PSV, dat nu zeker drie jaar langer de beschikking heeft over de Braziliaan. Directeur Voetbalzaken John de Jong prijst zich gelukkig.

'We hebben wederom een zelf opgeleide speler langdurig aan de club gebonden en daar ben ik erg blij mee', zegt De Jong op de clubsite. 'Mauro is na een lang en intensief scoutings- en opleidingstraject tot een kernspeler van de A-selectie uitgegroeid. Dat is hoe we het graag zien met jongens uit het buitenland die kiezen voor de opleiding van PSV. We zijn heel tevreden met zijn ontwikkeling en denken dat hij de komende seizoenen nieuwe stappen kan zetten.'

Mauro Júnior streek in de zomer van 2017 neer in Eindhoven. Twee jaar later verliet hij PSV voor een huurperiode bij Heracles Almelo. Afgelopen seizoen deed trainer Roger Schmidt 28 keer een beroep op de Braziliaan, die sinds maart aan de kant stond met een knieblessure. 'Het was lastig om op mijn achttiende de stap van Brazilië naar Europa te maken, maar hier ben ik van talent een man geworden', aldus Mauro Júnior.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.