Schmidt komt met goed nieuws over Ihattaren en baalt van absentie 'key player'

Reacties

PSV kan donderdag in de cruciale Europa League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus weer beschikken over Mohamed Ihattaren. Olivier Boscagli is daarentegen een twijfelgeval.

Schmidt komt met goed nieuws over Ihattaren en baalt van absentie 'key player'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Ihattaren miste door ziekte zowel de heenwedstrijd tegen de Griekse kampioen (4-2 nederlaag) als het Eredivisie-duel met Vitesse (3-1 zege). 'Hij heeft de groepstraining weer hervat, hij is niet meer ziek', meldde trainer Roger Schmidt van de Eindhovenaren voorafgaand aan de kraker in de laatste 32 van de Europa League.

De inzetbaarheid van Boscagli is twijfelachtig. De Franse verdediger viel tijdens de eerste ontmoeting met Olympiakos uit met een hoofdwond. 'Dinsdag heeft hij wel kort meegetraind, maar dat was zonder contact. We hopen dat hij kan spelen en beslissen daarover na vandaag.'

PSV kan geen beroep doen op onder anderen Noni Madueke, Cody Gakpo en de geschorste Ibrahim Sangaré. 'Dat is een key player', aldus Schmidt over laatstgenoemde. 'Het wordt niet eenvoudig hem te vervangen. We hebben niet echt een type daarvoor.'

Schmidt kreeg ook de vraag of hij tegen Olympiakos wél zijn beste elf zal opstellen, nadat hij tegen Vitesse extreem veel mutaties doorvoerde. 'Zondag speelden ook de beste elf', reageerde de trainer ad rem. 'Voor die wedstrijd in elk geval. We moeten onze hele selectie gebruiken, we hebben iedereen nodig. Zondag zag je ook hoe wissels een duel kunnen beïnvloeden.' Wel voegde Schmidt eraan toe dat het logisch is te verwachten dat veel spelers die zondag buiten de basis vielen donderdag wel aan de aftrap staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.