Schmidt is het zat: ‘Ze proberen Enzo gek te maken, respectloos’

Reacties

Met het openen van de champagnekurken gingen ook de transferluiken weer open. Tot nu toe is de mogelijke overgang van wereldkampioen Enzo Fernández, nu nog Benfica-speler, naar de Premier League de meest besproken potentiële transfer. Ook zijn trainer Roger Schmidt heeft zich nu over de zaak uitgelaten.

Schmidt is het zat: ‘Ze proberen Enzo gek te maken, respectloos’
© Pro Shots

Schmidt moest opdraven voor de persconferentie voorafgaand aan Benfica – Portimonense, maar logischerwijs werd de Duitse trainer ook gevraagd naar de perikelen rondom zijn kroonjuweel. Die begon complimenteus. ‘Enzo is een goede jongen en een geweldige speler. We houden veel van hem en willen dat hij blijft, maar het is geen makkelijke situatie. Hij is wereldkampioen en het gaat om veel geld.’

Daarna kreeg de jongeling toch ook kritiek: Fernández had de afspraken met de club niet gerespecteerd. ‘Ik denk dat iedereen het wel begrijpt, maar hij mocht niet maar Argentinië. Hij heeft trainingssessies gemist en dat is niet acceptabel. Dat krijgt consequenties, ik zeg niet welke’, aldus Schmidt, die zo in het midden liet of Fernández vrijdagavond meedoet.

Waar hij wél duidelijk over was: ondanks zijn misstap wil Schmidt zijn godenkind maar wat graag houden. De ex-trainer van PSV had ferme taal over voor een club die hij niet bij naam noemt, maar alles wijst op Chelsea. ‘We willen Enzo niet verkopen. De president niet, ik niet. We weten allemaal van zijn clausule. Als hij weg wil en iemand dat bedrag doet, kunnen we niks doen.’

‘Er is een club die de speler wil, die weet dat we niet willen verkopen. Ze proberen de speler te lokken terwijl ze weten dat ze hem alleen kunnen krijgen door aan die clausule te voldoen. De situatie is duidelijk. Het is een gebrek aan respect voor Benfica, wat die club doet. Ik kan dat niet aanvaarden. Ze proberen de speler gek te maken. Zo onderhoud je als clubs geen relaties. Dat is alles dat ik over deze zaak te zeggen heb’, smeet Schmidt de deur naar vervolgvragen daarop dicht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.