Schmidt hekelt instelling Ihattaren: 'Niet als een prof gedragen'

Reacties

Mohamed Ihattaren ontbreekt zondag bij PSV omdat hij zich 'niet als een prof' heeft opgesteld. Dat heeft trainer Roger Schmidt voorafgaand aan Ajax-thuis gezegd.

Schmidt hekelt instelling Ihattaren: 'Niet als een prof gedragen'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Ajax
Ajax

In aanloop naar de kraker van zondagmiddag kwam naar buiten dat er deze week wederom een clash heeft plaatsgevonden tussen de Duitse trainer en de aanvallende middenvelder. De sportieve focus op zijn loopbaan en op het team vormt de achterliggende oorzaak. Volgens Schmidt is die niet voldoende. En dus zit Ihattaren zondag niet bij de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Ajax.

Tegenover het clubkanaal heeft Schmidt tekst en uitleg gegeven. 'Ihattaren heeft zich donderdag niet gedragen zoals je dat van een prof mag verwachten. Weinig inzet, weinig teamdiscipline. Daarom hebben we deze beslissing genomen.' Overigens is het een besluit van de hele club, zo meldt PSV. 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de 19-jarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie.'

Tegenover ESPN ging Schmidt even later iets uigebreider op de zaak in. 'Ik was over het algemeen niet blij met zijn houding in de laatste week. Rondom de wedstrijd van afgelopen donderdag toonde hij een gebrek aan discipline, motivatie en teamspirit. Het was onmogelijk om hem vandaag in de selectie op te nemen. Wat dit betekent voor de komende weken? Niets. Hij moet bewijzen dat hij het verdient om in de selectie te zitten. Hij mag het nu laten zien.'

Ruis op de lijn
Het is overigens zeker niet voor het eerst dat er ruis op de lijn zit tussen Schmidt en Ihattaren. In de eerste maanden van het seizoen voldeed Ihattaren niet aan de verwachtingen van Schmidt, die lang niet altijd een beroep deed op het talent. Na de winterstop knokte Ihattaren zich juist weer in het elftal, maar in de recente duels met Olympiakos (heenduel) en Vitesse was Ihattaren afwezig. PSV meldde dat hij ziek was in die duels. Bij het weerzien met Olympiakos zat hij wel in de selectie, maar gaf Schmidt hem geen speelminuten.

Ondertussen hangt ook de eventuele contractverlenging van Ihattaren bij PSV boven de markt. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou deze maand naar Eindhoven komen om te praten over de medio 2022 aflopende verbintenis van Ihattaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.