Schmidt en zijn plannen met Vertonghen en Aursnes: 'Precies wat we nodig hebben'

Reacties

Benfica-trainer Roger Schmidt staat ongeduldig te wachten om Fredrik Aursnes te kunnen opstellen. Jan Vertonghen hoeft voorlopig niet te rekenen op speeltijd onder Duitser.

Schmidt en zijn plannen met Vertonghen en Aursnes: 'Precies wat we nodig hebben'
© Pro Shots
Boavista
Boavista
0 - 3
Benfica
Benfica

Vertonghen is sinds de komst van Schmidt niet meer de vaste waarde die hij afgelopen seizoen was. Die veranderde status heeft speculaties doen ontstaan over een vertrek van de Belgische international, die met het oog op het WK aan spelen wil toekomen.

'Ik heb een plan voor alle spelers, maar we moeten altijd proberen het beste team op het veld te hebben', vertelde Schmidt vrijdag tijdens een persconferentie na vragen of Vertonghen aan spelen diende toe te komen voor diens WK-kansen.

De Duitse coach kan voorlopig weinig betekenen voor Vertonghen. 'Ik ken het verhaal van Jan. Hij is een uitstekende speler en een goed mens. Hij was basisspeler bij andere grote clubs, zoals Benfica. Maar op dit moment is het wat het is: ik moet de beste spelers opstellen en op dit moment doet Morato het goed.'

Aursnes
Aursnes komt mogelijk komend weekend ook niet in actie voor Benfica. Schmidt wacht nog op het groene licht om de oud-Feyenoorder daadwerkelijk te kunnen opstellen. De Duitser is zeer te spreken over de komst van de Noor, die van Feyenoord werd overgenomen. 'Hij is een zeer complete middenvelder, een zeer goede teamspeler met en zonder de bal. Hij is precies wat we nodig hebben. Het is heel goed voor ons dit soort spelers te hebben, die tactisch betrouwbaar zijn en het complete pakket hebben om op het middenveld te spelen.'

In juli vertelden we waarom Aursnes zo belangrijk was (voor Feyenoord). 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.