'Schmidt dwingt Vertonghen tot nadenken over vertrek bij Benfica'

Reacties

Jan Vertonghen was de afgelopen twee seizoenen basisspeler bij Benfica, maar is onder Roger Schmidt op de bank beland. Met het oog op het WK denkt de 35-jarige verdediger na over zijn toekomst, schrijft Het Nieuwsblad. Volgens de krant is er interesse uit de Premier League en van 'enkele Belgische topclubs'.

'Schmidt dwingt Vertonghen tot nadenken over vertrek bij Benfica'
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 2
Benfica
Benfica

De 21-jarige Morato is bij Benfica doorgebroken uit de eigen jeugdopleiding en krijgt momenteel de voorkeur boven Vertonghen. Benfica pakte deze maand zes punten uit twee competitiewedstrijden én won beide Champions League-voorrondewedstrijden tegen FC Midtylland met Morato en Nicolás Otamendi in het hart van de verdediging. Voor Schmidt lijkt er dan ook weinig reden om te wisselen.

Benfica speelt woensdagavond om 21.00 uur tegen Dinamo Kiev in de play-offronde van de Champions League en naar verwachting moet Vertonghen opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Met nog twee weken te gaan op de transfermarkt denkt de Belg aan een vertrek. Zijn contract loopt nog een jaar door. De 139-voudig international ziet het niet zitten om zonder wedstrijdritme richting het WK in Qatar te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.