Schmidt cynisch na drie gemiste strafschoppen Benfica: 'Mijn schuld'

Reacties

Roger Schmidt heeft cynisch gereageerd op de drie gemiste strafschoppen van zijn ploeg Benfica. De Duitse trainer stak grappend de hand in eigen boezem. 

Schmidt cynisch na drie gemiste strafschoppen Benfica: 'Mijn schuld'
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 0
Chaves
Chaves

Benfica won - bij de rentree van Orkun Kökcü - weliswaar met 1-0 van Chaves, maar na afloop ging het vooral over de gemiste strafschoppen. In de eerste helft stuitte Ángel Di María vanaf de stip op Hugo Souza en toen de huidige nummer twee van Portugal in de tweede helft een nieuwe strafschop kreeg, ging de beurt naar Arthur Cabral.

Ook de 25-jarige Braziliaan zag zijn inzet gekeerd worden door Souza. De spelers van Chaves liepen echter te vroeg in en dus mocht Cabral het nog een keer proberen. Souza koos weer de goede hoek en stopte ook de derde strafschop van de avond. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Benfica won uiteindelijk wel door een treffer van João Neves, maar na afloop kreeg Schmidt veel vragen over de strafschoppen. 'Ja het is duidelijk mijn schuld dat ze de strafschoppen hebben gemist. Alle slechte dingen die gebeuren, zijn mijn verantwoordelijkheid', vertelde de ex-trainer van PSV lachend.

'We spreken altijd af wie de strafschoppen neemt, maar uiteindelijk moeten de spelers de beslissingen op het veld nemen. Di María en Cabral waren gekozen vandaag. Ik kan niet alles vanaf de zijlijn beïnvloeden. Het zijn ervaren spelers en ik respecteer hun beslissingen op dit soort momenten', sloot Schmidt het onderwerp met een serieuze noot af.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
32
27
3
2
92-29
+63
84
2
Benfica
31
24
4
3
71-25
+46
76
3
FC Porto
32
20
6
6
60-26
+34
66
4
Sporting Braga
31
19
5
7
64-44
+20
62
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer R. Schmidt
Meer over R. Schmidt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.