Schmidt blikt lachend vooruit op duel Ajax: 'Ja, Go Ahead is erg goed'

Reacties

Het optreden van PSV zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard heeft voor tevredenheid gezorgd bij Roger Schmidt. De Duitse coach reageerde met humor toen hem na de ruime zege van zijn ploeg werd voorgelegd dat concurrent Ajax zondagavond wel een zware tegenstander treft.

Schmidt blikt lachend vooruit op duel Ajax: 'Ja, Go Ahead is erg goed'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 4
PSV
PSV

Schmidt maakte eind september Go Ahead Eagles in zijn woorden wel erg goed. De Duitser vertelde na de 1-2 zege van PSV in Deventer dat zijn spelers te maken hadden gehad met een bijzonder sterke tegenstander. 'Go Ahead was sterk in de duels, speelde met een hoge intensiteit en was balvast. Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt. We speelden tegen een sterk team. Onze beste tegenstander tot nu toe in de Eredivisie. Of Go Ahead beter was dan Feyenoord? Ik vond Go Ahead vanavond echt fantastisch spelen', zei hij op 22 september in gesprek met VI.

In het interview met ESPN na Fortuna-uit werd gerefereerd aan die woorden. PSV is door de overwinning in Sittard in ieder geval voor even de koploper in de Eredivisie, maar de vraag is of dat later deze zondag ook nog het geval is. Ajax kan de koppositie overnemen door minstens een punt te pakken in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead (aftrap 20.00 uur). 'Misschien zijn we wel twee weken koploper', zei Schmidt lachend. 'Ja, Go Ahead is erg goed, zeker in eigen huis. Ajax zal zijn best moeten doen, maar met hun kwaliteiten is de kans wel erg groot dat ze winnen', gaf de PSV-trainer met een glimlach toe.

Irritatie over tegengoal
Over het spel van zijn eigen team was de coach tevreden. 'Dit soort wedstrijden zijn niet makkelijk. We speelden goed voetbal en creëerden veel kansen. Alleen stoor ik me een beetje aan de tegengoal', aldus Schmidt, die vervolgens te horen kreeg dat André Ramalho en Marco van Ginkel ook al over het tegendoelpunt waren begonnen. 'Het is heel goed dat die jongens ook geïrriteerd zijn. We speelden vandaag dusdanig goed dat we eigenlijk ook gewoon de nul hadden moeten houden.'

Een factor bij het goede spel waren de geslaagde wissels van Schmidt. Invaller Ritsu Doan opende de score tegen Fortuna en Bruma, die ook inviel, breidde de voorsprong later uit met twee goals. Sinds de komst van Schmidt naar PSV in de zomer van vorig jaar hebben de Eindhovenaren in de Eredivisie al 25 keer gescoord via een invaller. Dat is minstens drie keer vaker dan alle andere Eredivisie-ploegen. Schmidt over de wissels: 'Ik zei vandaag voor de wedstrijd al dat we goede invallers nodig zouden hebben en dat hadden we vandaag. Bruma had zelfs nog meer goede kansen kunnen creëren.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.