Schlemielig record Letschert, Inter vervolgt weg omhoog

Internazionale blijft uitstekend presteren in de Serie A, waar het met Atalanta Bergamo strijdt om de vierde plek. Torino en Pescara zorgden voor een waar spektakelstuk.

Internazionale - Empoli 2-0
Vorige week verloor Inter na zeven zeges op rij in de Serie A van Juventus (1-0), maar tegen Empoli herpakte de ploeg van trainer Stefano Pioli zich weer. Een doelpunt van Éder, die scoorde met zijn borst, zorgde voor het verschil in de eerste helft. Na rust gooide Antonio Candreva op aangeven van Éder het duel op slot. Inter staat met 45 punten uit 24 wedstrijden op een vierde plaats.

Sassuolo - Chievo Verona 1-3
Waar Jonathan de Guzman het bij Chievo Verona moest doen met een invalbeurt, was er voor Timo Letschert (foto) wel een basisplaats weggelegd bij Sassuolo. De Nederlander groeide echter uit tot de schlemiel van de wedstrijd door in de derde minuut de snelste rode kaart van dit seizoen in de Serie A te pakken na het neerhalen van een doorgebroken speler. Hij veroorzaakte met zijn overtreding bovendien een strafschop, die echter werd gemist door Roberto Inglese.

Uiteindelijk groeide Inglese toch nog uit tot Man van de Wedstrijd. De spits maakte met een hattrick het openingsdoelpunt van Alessandro Matri, die scoorde toen Sassuolo al met tien man speelde, onschadelijk. Sassuolo staat dertiende met 27 punten, Chievo tiende met 32 punten.

Palermo - Atalanta Bergamo 1-3
Atalanta had Hans Hateboer op Sicilië niet nodig om te winnen van Palermo. De van FC Groningen overgekomen rechtsback zag vanaf de bank hoe zijn ploeg eenvoudig met 1-3 won. Andrea Conti, Alejandro Gómez en Bryan Cristante maakten de doelpunten voor Atalanta. Tussendoor zorgde Ivailo Chochev voor de 1-2. Atalanta blijft door de zege op koers voor Europees voetbal. Het staat vijfde met 45 punten. Ook nummer vier Inter heeft 45 punten, maar het doelsaldo van de Milanezen is beter. Palermo staat achttiende.

Torino - Pescara 5-3
Pescara werd vanaf het eerste fluitsignaal weggevaagd door Torino. Binnen een kwartier leidde de thuisploeg met 3-0 door treffers van Iago Falque, Arlind Ajeti en Andrea Belotti. In het eerste kwartier na rust zorgden Adem Ljajic en Belotti zelfs voor een 5-0 tussenstand, waarna Torino gas terugnam. Dat zorgde ervoor dat Pescara zowaar nog terugkwam tot 5-3. Ajeti leidde de comeback in met een eigen doelpunt, waarna twee treffers van Ahmad Benali de eindstand nog draaglijk maakte voor hekkensluiter Pescara. Torino staat negende.