Schlemiel Pierie reageert: 'Ik dacht: waarom fluit hij in godsnaam?'

Reacties

Kik Pierie groeide vrijdagavond uit tot de schlemiel bij Jong Ajax. In de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade veroorzaakte de verdediger met een wel heel opmerkelijke handsbal een strafschop, die vervolgens werd benut.

Schlemiel Pierie reageert: 'Ik dacht: waarom fluit hij in godsnaam?'
© Pro Shots
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
1 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

'De bal kwam van de zijkant. Ik dacht dat er op een gegeven moment gefloten was en dat wij een vrije trap moesten nemen. Ik zei tegen de keeper: ik neem hem wel. Daarom pakte ik de bal met mijn handen. Ik was ervan overtuigd dat er wél gefloten was. Gewoon heel stom', aldus Pierie voor de camera van ESPN.

Eerst had Pierie nog niet door waarom de scheidsrechter het spel stillegde: 'Ik dacht: waarom fluit hij in godsnaam? Toen besefte ik dat er misschien niet gefloten was. Het is gewoon stom. Dat is het enige wat ik kan zeggen.'

Dylan Vente schoot Roda JC Kerkrade naar de overwinning. Het was het enige doelpunt van de wedstrijd. 'Het is gebeurd. Ik kan er niks meer aan doen. Ik zou het graag terug willen draaien, maar dat kan helaas niet. Het is jammer dat mijn fout beslissend is geweest', besluit Pierie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.